Complexul de Nataţie de la Târgovişte ar putea găzdui competiţii oficiale din cadrul Federaţiei Române de Nataţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camelia Potec a făcut o vizită la Complexul de Nataţie din Târgovişte, după care s-a dus la Mănăstirea Dealu, pentru a se ruga
Camelia Potec a făcut o vizită la Complexul de Nataţie din Târgovişte, după care s-a dus la Mănăstirea Dealu, pentru a se ruga

Complexul de Nataţie de la Târgovişte ar putea găzdui competiţii oficiale din cadrul Federaţiei Române de Nataţie, după ce campioana olimpică, Camelia Potec, a ţinut să vadă cu ochii săi bazinul de dimensiuni olimpice de la Târgovişte. Aceasta a felicitat autorităţile locale pentru investiţie şi şi-a dat acordul pentru o colaborare între Federaţie şi Primăria Târgovişte.

camellia potec tgv

"Astăzi am avut onoarea de a primi, la Complexul Turistic de Nataţie, vizită unei campioane olimpice. Camelia Potec, campioana olimpică la Atena în 2004 dar şi preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, s-a arătat încântată de investiţia târgovişteană, urmând că de anul viitor, după analiză comisiei de acreditare, Complexul Turistic de Nataţie să găzduiască competiţii oficiale din calendarul federaţiei, atât la nivel juvenil cât şi la nivel de seniori" 

Camelia Potec a făcut o vizită la Complexul de Nataţie din Târgovişte, după care s-a dus la Mănăstirea Dealu, pentru a se ruga. 

"Felicitări pentru investiţie #PrimariaTargoviste, mult succes în administrarea întregii baze şi în dezvoltarea nataţiei la nivel local (şi nu numai). Nu puteam însă pleca spre casă fără să trec printr-un loc foarte drag mie şi familiei mele, #ManastireaDealu. Dumnezeu să ne ocrotească", a scris pe campioană pe Facebook.

camellia potec tgv

Complexului Turistic de Nataţie Târgovişte, primul bazin acoperit, de dimensiuni olimpice, din sudul României, a fost dat în folosinţă. Investiţia se ridică la 88,34 milioane de lei, dintre care jumătate fonduri europene.

Complexul este construit pe amplasamentul fostei Baze de Agrement Crizantema din Târgovişte, ce fusese amenajată în perioada comunistă şi ajunsese într-un stadiu avansat de degradare. 

''Obiectivele specifice ale proiectului au constat în realizarea următoarelor construcţii: ştrandul exterior, bazin acoperit, trei terenuri de tenis, două terenuri de minifotbal, un teren de baschet, locuri de joacă pentru copii, spaţii de parcare, spaţii verzi, platforme pentru spectacole, piste pentru biciclete şi role. Ştrandul cu plaja amenajată, bazine de înot, tobogane va funcţiona numai în perioada de vară'', a spus primarul Târgoviştei, Cristian Stan. 

image

La inaugurarea care a avut loc pe 7 august, panglica a fost tăiată de primar şi de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

''Îmi face o deosebită plăcere să particip alături de dumneavoastră astăzi la deschiderea acestui complex de nataţie. Complexul vine să adauge la ceea ce înseamnă Târgoviştea ca destinaţie turistică şi, în acelaşi timp, să asigure condiţii bune de petrecere a timpului liber pentru locuitorii municipiului Târgovişte şi ai judeţului Dâmboviţa. Vreau să îi felicit pe cei care s-au ocupat de realizarea acestui obiectiv, în special să îl felicit pe domnul Cristian Stan pentru că a preluat acest obiectiv în anul 2015 într-o situaţie dificilă, cu risc major de neimplementare, a reuşit să rezolve lucrurile şi astăzi putem să avem cu toţii satisfacţia unei investiţii de succes'', a afirmat Ţuţuianu. 

image

Fondurile cu care a fost construit Complexul Turistic de Nataţie din Târgovişte provin 50% prin Programul Operaţional Regional, bani nerambursabili, iar 50% de la Primăria Târgovişte.

Complexul se întinde pe o suprafaţă de 10 hectare, are un bazin acoperit, de 50 de metri lungime şi 25 de metri lăţime şi doi metri înălţime, cu vestiare, cu duşuri, saună, tribune. Alături de acest bazin sunt două terenuri de minifotbal cu suprafaţă sintetică, iluminate pe timp de noapte, un teren de baschet, trei terenuri de tenis, două locuri de joacă pentru copii, un aqualand şi 225 de locuri de parcare. Licitaţia pentru executarea lucrării a fost câştigată de Delta ACM 93 şi Berndorf Metall. 

Contractul de finanţare a acestui complex a fost semnat în luna martie 2011, de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului de la acea vreme, Elena Udrea. Contractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat în august 2012. 

Tarifele practicate:

Zona Stranduri exterioare

Luni – Vineri:

Adulti: 30 lei             Copii, elevi, studenti, pensionari: 15 lei

Sambata, Duminica:

Adulti: 35 lei             Copii, elevi, studenti, pensionari: 17,50 lei

Zona Bazin acoperit

Luni – Vineri:

Adulti: 25 lei             Copii, elevi, studenti, pensionari: 12,50 lei

Sambata, Duminica:

Adulti: 30 lei             Copii, elevi, studenti, pensionari: 15 lei

Acces teren tenis

Pe timp de zi: 30 lei/ora

Pe timp de noapte: 40 lei/ora

Acces teren minifotbal

Pe timp de zi: 100 lei/ora

Pe timp de noapte: 120 lei/ora

Acces teren baschet

Pe timp de zi: 17 lei/ora

Pe timp de noapte: 40 lei/ora

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Cum s-a uitat de alimentarea cu apă a Complexului de Nataţie de la Târgovişte - investiţie de 88 de mil. lei

Târgovişte: Complexul Turistic şi de Nataţie, alt proiect european aflat în zodia incertitudinii. Termen prelungit de implementare: decembrie 2015

Costuri enorme de întreţinere pentru Complexul de Nataţie

Primul Complex turistic de nataţie din sudul României se construieşte la Târgovişte

GALERIE FOTO O nouă atracţie turistică pe harta României: Complexul de Nataţie din Târgovişte, care va cuprinde şi un bazin olimpc
 

DEZVOLTARE: Credit pentru Complexul turistic de nataţie

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite