GALERIE FOTO O nouă atracţie turistică pe harta României: Complexul de Nataţie din Târgovişte, care va cuprinde şi un bazin olimpc

0
0

Intrăm în rândul ţărilor civilizate care iubesc sportul şi performanţa. La Târgovişte se va construi un bazin olimpic ce va putea găzdui competiţii de nataţie la nivel european. Investiţia se ridică la peste 14 milioane de euro, iar construcţia va fi o bijuterie arhitecturală. În acest moment, lucrările sunt finalizate în proporţie de 50% la bazin şi în proprţie de 30% la tot Complexul de Nataţie.

Bazinul olimpic va avea 50 de metri în lungime, 25 de metri în lăţime şi va dispune de vestiare, duşuri, saună şi tribune. Complexul Turistic de Nataţie, în cadrul căruia va funcţiona şi Bazinul Olimpic, va mai cuprinde un ştrand, 225 de locuri de parcare, 2 locuri de joacă pentru copii, un anfiteatru, un aqualand, baruri, restaurante, cafenele şi pizzerii. 

“Pentru că timpul de afară ne permite, se lucrează în ritm susţinut.  Acet bazin va fi cel mai modern bazin olimpic  de înot din România. Va fi omologat, la finalizare, de Federaţia Internaţională de Nataţie, un bazin unde se vor putea organiza competiţii de nivelul campionatelor europene de narataţie sau de polo. De asemenea, bazinul va fi dotat cu toate dependinţele necesare pentru a pute funcţiona în condiţii de igienă şi de normalitate, într-o Europă a anului 2014. Acoperişul este făcut din arce lamelare, o noutate în domeniu”, a declarat Gabriel Boriga, primarul Municipiului Târgovişte.

Edilul, susţinut de constructor, dă asigurări că termenul final de predare a lucrărilor va fi devansat cu trei luni. “Termenul normal era toamna lui 2014, dar vă promit că în vara acestui an vom termina lucrările. Practic, sezonul estival îi va prinde pe târgovişteni într-o nouă locaţie de distracţie”, a mai spus Boriga.

Noua construcţie care se va întinde pe 10 hectare. Prin această investiţie importantă se vor crea şi cel puţin 100 de noi locuri de muncă. 

Mai multe - Târgovişte

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite