Categoria de persoane care nu plăteşte impozit pe locuinţă în Târgovişte. 2016 vine cu reduceri la alte taxe şi impozite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
2016 vine cu reduceri de taxele şi impozitele la Târgovişte
2016 vine cu reduceri de taxele şi impozitele la Târgovişte

Primăria Municipiului Târgovişte acordă scutirea integrală de la plata impozitului pentru clădirile folosite ca domiciliu, aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe ţară ori constau în exclusivitate din indemnizaţie de şomaj sau ajutor social.

"Este scutită de impozit clădirea folosită ca domiciliu, aflată în proprietatea sau coproprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe ţară sau constau în exclusivitate în indemnizaţie de şomaj ori ajutor social. O dispoziţie similară este aplicabilă şi în privinţa terenului, existând aceeaşi scutire de impozit", a declarat primarul interimar, Cristian Daniel Stan.

Mai mult, beneficiază de o reducere de aproximativ 30% locuitorii din cartierele Priseaca şi Matei Voievod, care au trecut de la zona de impozitare B în zona C. De asemenea, târgoviştenii care îşi anvelopează locuinţele, potrivit standardelor în vigoare, vor fi scutiţi timp de 7 ani de la plata impozitului pe clădire. 

taxe si impozite

Locuri de parcare, la preţ redus

Închirierea unui loc de parcare în municipiul Târgovişte s-a redus la jumătate faţă de anul trecut. "Pe zonele supravegheate video, de la 440 lei/an se ajunge la 200 lei/an/loc de parcare, iar pentru zona nesupravegheată video, de la 330 de lei/an se ajunge la 120 lei/an/loc de parcare, cu menţiunea că numai ieri am primit aproximativ 70 de cereri pentru rezervarea locurilor de parcare în municipiul Târgovişte. Diminuarea tarifului pentru parcările de reşedinţă reprezintă o măsură prin care cresc veniturile bugetare, foarte mulţi cetăţeni fiind interesaţi să-şi rezerve locurile de parcare la unele dintre cele mai mici tarife din ţară", a mai spus Cristian Stan.

Primăria Municipiului Târgovişte mai acordă scutirea integrală de la plata impozitului pentru terenurile aflate în proprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe ţară ori constau în exclusivitate din indemnizaţie de şomaj sau ajutor social.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la ghişeele Serviciului Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Municipiului Târgovişte

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite