Bătaie de joc la adresa consumatorilor: potrivit DSP, apa de la Găeşti conţine mangan care „îţi repugnă consumul şi distruge aparatura electrică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Ţuţuianu: “Sunt probleme cu calitatea apei, nu doar la Fieni. La Găeşti mergeţi şi veţi vedea că sunt probeleme majore"
Adrian Ţuţuianu: “Sunt probleme cu calitatea apei, nu doar la Fieni. La Găeşti mergeţi şi veţi vedea că sunt probeleme majore"

În timp ce şefii celor mai importante instituţii din judeţ, Consiliul Judeţean şi Prefectura, dezvăluie problemele din sistemul de furnizare a apei potabile, dar şi „produsul finit” care ajunge la robinetele consumatorilor, Compania de Apă se încăpăţânează să spună că apa pe care o consumăm este bună.


Apă cu mangan, la Găeşti, care „îţi repugnă consumul” şi distruge şi aparatura electrică

Potrivit buletinelor de analiză făcute de laboratorul propriu al Companiei de Apă, se arată că „apa este potabilă şi nu reprezintă un pericol pentru consumatori”. Asta nu explică însă, de ce în mai multe zone din judeţ, precum şi în oraşe, apa este gălbuie, ruginită şi plină de gunoaie. Chiar dacă nu este în stare să ne spună de ce, dr. Cornelia Ionescu, de la Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa ne povesteşte despre o apă cu mangan, la Găeşti, care „îţi repugnă consumul”.

APA POTABILA DAMBOVITA

„Este o apă cu o concentraţie mai mare de mangan, care are două efecte: o parte îmi limitează consumul de apă, că, vorba aia, când bei o apă dintr-un pahar, te uiţi şi este galbenă, îţi repugnă consumul. Iar pe de altă parte, se depune şi distruge aparatura electrică, electronică la care este folosită” a spus Ionescu.

Staicu: „Pot să vă asigur că nu avem probleme cu calitatea apei”

„În ultimul an, avem toate analizele, cât şi monitorizarea pe care o fac toate celelalte organe ale statului, care urmăresc calitatea apei. În nicio perioadă nu avem apă neconformă din punct de vedere chimic, bacteriologic. Pot să vă asigur că nu avem probleme cu calitatea apei”, a declarat directorul general al Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa, conf.univ.dr.ing Dorin Staicu.

APA POTABILA DAMBOVITA

Întregul scandal privind calitatea apei a pornit în urmă cu câteva zile, când mai mulţi locatari din Fieni, în frunte cu un fost angajat, au arătat că apa pe care ei o beau este furnizată direct din Râul Ialomiţa, fără niciun filtru sau metodă de purificare.

Ţuţuianu spune că sunt probleme mari!

Nu de aceeaşi părere este şi şeful Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care are în subordine Compania de Apă şi care spune că în tot judeţul, calitatea apei lasă de dorit.

“Sunt probleme cu calitatea apei, nu doar la Fieni, la Găeşti mergeţi şi veţi vedea că sunt probeleme majore. Domnul director spune că nu are nicio problemă. Da, o monitorizează. Eu spun că sunt probleme”, a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedinte CJ Dâmboviţa. 

Cine minte, prefectul sau Compania de Apă?

Prefectul judeţului Dâmboviţa, Victor Sanda, a declarat corespondentului MEDIAFAX că ştie că în zonă există o problemă legată de "o ruptură de dren", dar că această problemă nu a influenţat niciodată calitatea apei. Oficialii de la Compania de Apă au spus că, teoretic, ruptura de dren poate afecta calitatea apei, însă nu au aşa ceva în sistemul de alimentare.

Victor Sanda a mai spus că periodic se fac analize pe apa furnizată populaţiei şi că, până acum, nu a primit niciodată semnale conform cărora calitatea acestei ape ar fi neconformă cu standardele legale, prefectul spunând că "toate probele au fost ok până acum" .

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Dosar penal în cazul suspiciunii privind furnizarea apei direct din Râul Ialomiţa, la Fieni

FOTO Apă de băut direct din gârlă, la Fieni: „M-am trezit într-o zi cu nişte gunoaie urâte în cană”

VIDEO La Târgovişte se cere anchetă penală, după ce, timp de trei luni, 10.000 de oameni au băut apă din gârlă

Scandalos! Găeştenii sunt obligaţi să bea apă cu mâl

Locatar: “Apa pe care eu o plătesc ca fiind potabilă, se prezintă ca un lichid negru şi urât mirositor cel puţin de câteva ori pe săptămână”

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite