Dosar penal în cazul suspiciunii privind furnizarea apei direct din Râul Ialomiţa, la Fieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia din Fieni a deschis un dosar penal pentru infracţiuni contra sănătăţii publice, în urma unor informaţii potrivit cărora reţeaua de apă potabilă a oraşului a fost alimentată cu apă din albia râului Ialomiţa, existând pericol pentru sănătatea oamenilor.

"La data de 22 ianuarie 2014, Poliţia oraşului Fieni s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că reţeaua de apă potabilă a fost alimentată cu apă din albia râului Ialomiţa, existând astfel pericol pentru sănătatea cetăţenilor, animalelor şi plantelor", informează, joi, printr-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Conform sursei citate, poliţiştii din Fieni fac cercetări pentru infracţiuni contra sănătăţii publice, respectiv infectarea apei, infracţiune prevăzută la articolul 311 din Codul Penal şi care se pedepseşte cu închisoare de până la patru ani sau cu amendă. Poliţia Dâmboviţa nu precizează care sunt persoanele cercetate în acest caz.

Fostul prefect al judeţului Dâmboviţa Iancu Caracota, în prezent preşedinte al PDL Târgovişte, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, timp de aproximativ trei luni, peste 10.000 de locuitori din zona de nord a judeţului "au consumat apă nefiltrată, direct din râul Ialomiţa", el cerând deschiderea unei anchete penale în acest caz.

Potrivit acestuia, localnicii din Fieni, Moţăieni, Pietroşiţa, Buciumeni şi Moroeni, localităţi care primesc apă din sursa "Gâlma", au fost "nevoiţi să consume o apă vândută ca potabilă, la un tarif exorbitant, dar netrecută printr-o staţie de tratare".

Conform lui Caracota, sursa "Gâlma", de unde sunt alimentate localităţile menţionate, primeşte apă de la izvoare şi dintr-un puţ de mare adâncime, iar în luna octombrie a anului trecut pompa de adâncime s-a defectat, soluţia găsită de conducerea Companiei de Apă fiind "o improvizaţie prin care apa din râu intra direct în bazinul de captare, deşi în depozit exista o pompă de rezervă".

În plus, acesta a susţinut că analizele făcute pe apa furnizată în nordul judeţului au ieşit întotdeauna "bune".

"S-au luat tot timpul probe din zona aia. DSP-ul a luat şi acum. Mai aşteptăm o zi, să vedem ce spun probele, dar până acum au fost bune. Ce nu ştie domnul Iancu Caracota, şi-l înţeleg că nu ştie, e că acea ruptură de dren e de ani de zile şi nu a influenţat calitatea apei. Eu acum am dat ordin ca DSP-ul să facă analize şi să vedem ce avem de făcut. Dar eu mă îndoiesc că ceea ce spune domnul Iancu Caracota este adevărat", a afirmat prefectul judeţului Dâmboviţa.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

FOTO Apă de băut direct din gârlă, la Fieni: „M-am trezit într-o zi cu nişte gunoaie urâte în cană”

 

Locatar: “Apa pe care eu o plătesc ca fiind potabilă, se prezintă ca un lichid negru şi urât mirositor cel puţin de câteva ori pe săptămână”

 

Scandalos! Găeştenii sunt obligaţi să bea apă cu mâl

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite