Apel al Centrului de Transfuzii, după ce numărul donatorilor a scăzut drastic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
transfuzii sange

Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa face un apel către donatorii fideli să dea o mână de ajutor, în această perioadă de excepţie generată de contextul epidemiologic actual.

Numărul donatorilor a scăzut foarte multaşa că Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa va organiza şi desfăşura activităţi suplimentare de colectare de sânge, sâmbătă, 29 august 2020, la sediul centrului din Bulevardul I.C.Bratianu nr 4. 

Condiţiile în care puteţi deveni donator de sânge:

-să aveţi o stare bună de sănătate fizică şi psihică;

-vârsta cuprinsă între 18-60 de ani,greutate peste 50 kg fete şi peste 60 kg băieţi;

-să nu fiţi sub influenţa niciunui medicament, să nu consumaţi alcool cu 24 de ore înainte de donare,nu fumaţi cu o ora înainte de donare.

-fără un istoric personal de boli cronice, infecto-contagioase sau psihice, fără intervenţii chirurgicale, tatuaje sau extracţii dentare recente;

-la 28 de zile după revenirea în tara sau de la contactul cu o persoană Covid19 pozitivă sau aflată în izolare/carantină;

Imagine indisponibilă

Inainte de donare se recomandă un mic dejun sărac în grăsimi, hidratare suficientă şi o stare de spirit bună. 

Beneficiile donarii sunt multiple, de la o stare de bine la gândul că gestul vostru a salvat vieţi De asemenea, donatoriii vor primi 7 tichete de masă, un voucher de la o benzinărie care vă aşteaptă în benzinăriile lor cu o gustare şi o băutură, pentru un plus de energie care să vă alimenteze pofta pentru fapte bune.

Pentru întrebări apelaţi  la numărul de telefon 0245.210.913.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite