Turism religios pe meleagurile Sucevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul „Pelerin în Bucovina“ este realizat în parteneriat româno-austriac şi demarează pe 15 iulie. Turiştii au la dispoziţie şase trasee marcate, care pot fi parcurse pe jos sau cu bicicleta, prin păduri şi văi, cu destinaţie finală la celebrele mănăstiri din Moldova. Oricine se poate înscrie în proiect.

Prima rută propusă va face legătura între Gura Humorului şi Cacica, numai prin pădure, până la Poiana Mirelui şi Miresei. Durata traseului este de patru ore până la Cacica şi de 17 ore până la Suceviţa.
Al doilea traseu are ca punct de plecare tot „Casa Pelerinului“ din Gura Humorului, pe valea Ţiganca, ajungând în pasul Cacica. Durata sa este de 3 ore şi jumătate.

„Drumuri ale smereniei“

A treia rută este pe drumuri judeţene şi comunale şi oferă o panoramă a văii Humorului, Obcinei Mari, precum şi zonei cuprinsă între Soloneţ şi Cacica, cu obiectivele turistice oferite de fiecare localitate în parte.

Aceste trei trasee turistice sunt denumite „drumuri ale smereniei“. Primul include mănăstirile ortodoxe Humor, Suceviţa şi Putna, cel de-al doilea are ca destinaţie basilica romano-catolică din Cacica, iar cel de-al treilea are ca finalitate mănăstirea armenească Hagigadar din apropierea municipiului Suceava. Toate cele trei destinaţii au hramul „Adormirea Maicii Domnului“. Există şi posibilitatea de a merge pe jos între Pleşa şi Cacica, urmărind drumul Minerilor.

Rutele sunt marcate

Traseul al patrulea începe în Poiana Micului, urmând un drum forestier până în Poiana Târşiciori, continuând pe Obcina Târşiciori, prin Poiana Ştiubei, până la Mănăstirea Suceviţa. Durata traseului este de cinci ore.
A cincea rută face legătura între Suceviţa şi Putna, urmând Valea Bercheza şi Valea Struginoasa. Durata pelerinajului este de şase ore. Ultimul traseu leagă Gura Humorului de Măzănăeşti, trecând prin Păltinoasa, Ciprian Porumbescu şi Drăgoieşti.

„La începutul lunii august mă duc la Gura Humorului special pentru trasee. Am înţeles că acestea sunt marcate şi nu ai cum să te rătăceşti. O plimbare cu rucsacul în spate este binevenită oricând. Aş vrea să bat cu piciorul toată zona“, a spus studentul Iulian Todireţ. Câţiva studenţi de la facultăţile de turism şi geografie sunt implicaţi în proiect pentru a-i ghida pe cei care se înscriu în program.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite