Britanicii aleg Maramureș, Bucovina, Delta Dunării și Transilvania pentru ecoturism

0
Publicat:

La târgul de turism Destinations Travel Show din Londra, 2-5 februarie 2023, România are o prezență remarcabilă. Britanicii aleg Maramureș, Bucovina, Delta Dunării și Transilvania pentru ecoturism.

România cucerește Destinations Travel Show la Londra Sursa foto Bogdan Papuc(AER)
România cucerește Destinations Travel Show la Londra Sursa foto Bogdan Papuc(AER)

România cucerește Destinations Travel Show, cel mai mare eveniment dedicat publicului din Marea Britanie

România este prezentă în aceste zile la Destinations Travel Show, eveniment recunoscut ca fiind cel mai mare dedicat publicului din Marea Britanie.La acest târg, Asociația de Ecoturism din România (AER) promovează sub brandul turistic, Discover Eco-Romania / Descoperă Eco-România, zece destinații cu profil de ecoturism.

Cinci dintre acestea  sunt oficial recunoscute de Ministerul  Antreprenorialului și Turismului din România și tur-operatorii care oferă programe dedicate despre natura și cultura locului.Discover Eco-Romania / Descoperă Eco-România a dus la Londra un  stand personalizat care se bucură de mare succes pentru vizitatori.

Reprezentanții AER spun că britanicii sunt foarte prezenți la standul României, fiind atrași cu precădere  de  Maramureș, Bucovina, Delta Dunării și Transilvania. Oferta de programe de drumeție, observarea păsărilor (bird watching) și observarea animalelor (urși, lupi, râși, wildlife tracking) sunt ceea ce îi face pe britanici să aleagă România în 2023 pentru  vacanțele eco.

România are nevoie de susținere a campaniilor  de marketing de țară

Reprezentanții AER arată că România este din ce în ce mai atractivă  pentru piața britanică, iar în acest context  există o nevoie urgentă de profesionalizare a  politici de marketing a țării noastre, susținerea campaniilor de marketing pe produse turistice bine definite și pentru  un public țintă clar vizat.

Chiar dacă la nivel internațional, ecoturismul rămâne  o nișă a turismului internațional, pentru România acesta devine esențial atât pentru  dezvoltărea economică a numeroase zone rurale, cât și pentru proiectarea unei imagini la nivel extern,  cu mare putere de atrăgătoare pentru țara noastră.

AER revine la târgul de turism Destinations Travel Show după trei ani de pandemie

În ultimii 10 ani, AER a participat cu stand propriu  la unele dintre cele mai importante  târguri mari precum:Berlin (ITB 2018), Oslo (Reiseliv, 2019), Viena (Photo-Adventure 2017 și 2018), Amsterdam (Fair for Special Journeys 2019, 2020 2023), Bruxelles (Bike Brussels, 2022), Londra (Destinations 2016 – 2023)

Piața britanică  rămâne însă una foarte importantă pentru destinațiile de ecoturism din România, pentru că aceasta este una dintre cele mai mari pentru incoming pe ecoturism, alături de Germania.

AER și-a consolidat în mod susținut prezența  pe piața britanică  prin participarea cu stand propriu la târgul de turism Destinations Travel Show din Londra începând cu 2016, dar și prin colaborări cu publicații și influenceri din zona de turism, inclusiv cu renumitul Charlie Ottley pentru a promova România la BBC World News prin intermediul filmelor sale.   

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite