Suceava: (UPDATE) Membrii unei reţele de traficanţi de persoane au fost percheziţionaţi (VIDEO si FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Inspectorii DIICOT vor aduce la Suceava în această după-amiază persoanele percheziţionate la Botoşani

Citiţi şi:

Botoşani:Cătuşe pentru şase dintre suspecţii de prostituţie şi trafic de persoane: Printre cei arestaţi preventiv se află şi agentul Lucian Leahu!

Botoşani: Un poliţist şi un campion de rally au fost ridicaţi de mascaţi într-un dosar de prostituţie şi trafic de persoane! Află aici cum era structurată reţeaua şi vezi aici imagini de la descindere!

UPDATE, ORA 16.40: Este vorba de o reţea organizată acum 10 ani de un interlop din Sibiu, in care a intrat si agentul de poliţie Lucian Leahu de 34 ani din Botosani in anul 2003.Cristian Olaieru este seful gruparii care a s-a ocupat de racolatori, transportatori si falsificatorii de documente. În anul 2007, Tribunalul Suceava a emis, la cererea procurorilor DIICOT Suceava, un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele cacestuia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „aderare la grup infracţional organizat" şi trafic de persoane. Pe parcursul cercetărilor au fost identificate 130 de victime provenind din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui , doar 30 dintre acestea au reusit sa fie audiate, dupa ce au scapat din mainile lor.

UPDATE, ORA 13.20: În timpul percheziţiilor din Suceava şi Botoşani au mai avut loc încă două descinderi în Olanda, la persoanele de contact ale reţelei anihilate.

Traficant persoane

UPDATE, ora 10.30: Tot astăzi, pe ţară au avut loc 23 de percheziţii domiciliare din care 18 la Botoşani, 4 la Timiş şi una la Suceava. “Noi îi aducem pe cei de la Botoşani la Suceava şi îi anchetăm deoarece la Botoşani nu există DIICOT. Descinderile s-au făcut pentru trafic de persoane şi identificarea de grupuri periculoase”, a declarat Marius Cazac, şeful DIICOT. 

În urma descinderilor au fost reţinuţi 15 indivizi care vor fi aduşi începând cu ora 12.00  pentru anchetă. Din sursele DIICOT, este vorba şi de un poliţist botoşănean prins pentru trafic de persoane.

Se pare că acesta făcea parte dintr-o reţea formată din 30 de bărbaţi care ademeneau femeile pentru diverse munci în Olanda, Spania şi Germania, iar mai apoi le obligau să se prostitueze.

Victimele căzute în mâinile acestora care au reuşit să scape au povestit Poliţiei faptul că erau sechestrate şi maltratate atunci când nu făceau bani. Reţeaua este supravegheată de luni de zile.

Cei 15 traficanţi vor fi judecaţi şi pentru posesie de armă.

Unul dintre traficantii de persoane a fost adus la sediul DIICOT fără cătuşe la mâini


La primele ore ale dimineţii a avut loc o percheziţie în judeţul Suceava, mai exact în satul Dumbrăveni. Un sucevean a fost verificat pentru furt informaţional. Alte 18 descinderi au avut loc la Botoşani.

"Cei găsiţi vinovaţi vor fi aduşi la Suceava începând cu ora 12.00", a declarat Marius Cazacu, şef DIICOT.

Vom reveni cu amănunte!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite