Povestea unei angajări cu bucluc, la final. Fosta chelneriţă detaşată la Apele Române şi-a dat demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Recorder
FOTO: Recorder

Fosta chelneriţă Simona Iancu, detaşată pe un post de inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, şi-a dat demisia. Actul unilateral a fost înregistrat de Primăria Vatra Moldoviţei, judeţul Suceava, luni, 8 februarie.

Simona Iancu a fost angajată, prin dispoziţie de primar, pe postul de administrator public la Primăria Vatra Moldoviţei, fiind detaşată după trei zile pe un post de inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad.

Luni, 8 februarie, tânăra a demisionat din funcţia de administrator public al primăriei din judeţul Suceava, ceea ce înseamnă că nu mai lucrează nici la Apele Române.

Pe de altă parte, Gabi Musteaţă, omul care s-a opus angajării la ABA Prut-Bârlad a Simonei Iancu, ospătăriţa devenită inginer peste noapte a rămas fără loc de muncă. În ultima sa zi la birou, Gabi Musteaţă a primit un singur mesaj din partea şefului Petru Avram: ”Mi-a transmis, prin cei de la Resurse Umane, să eliberez biroul şi să predau totul până la ora 15.30. Nu m-am întâlnit cu el astăzi”, a declarat sursa citată. 

Gabi Musteaţă aşteaptă acum decizia instanţei, după ce a contestat hotărârea luată de conducerea Apelor Române. Imediat după ce au aflat că cel pe care îl vor da afară va face contestaţie în instanţă, cei de la Apele Române au angajat servicii de consultanţă juridică, spun sursele ”Adevărul”, deşi, în cadrul instituţiei, ar fi deja angajaţi patru jurişti. 

Cum a început totul

Scandalul a pornit după ce, jurnaliştii de la „Recorder” au făcut noi dezvăluiri despre angajările care se fac în instituţiile statului, descoperind de această dată o ospătăriţă din Iaşi, care a ajuns inginer la Apele Române. 

Chiar dacă are studii superioare în domeniul Chimiei, Simona Iancu nu a reuşit să răspundă unor întrebări simple, pentru un inginer care ar trebui să salveze România de inundaţii. Tânăra nu ştie care este unitatea de măsură a debitului de apă, care mal este stângul şi care e dreptul sau după ce lege funcţionează Administraţia Naţională Apele Române. 

Neştiinţa tinerei angajate a fost scoasă la iveală de Gabi Musteaţă, director tehnic la Apele Române, ABA Put-Bârlad, care pentru „tupeu” a fost pur şi simplu înlăturat din funcţie. Metoda, una subtilă: desfiinţarea postului. 

„Domnul director care a făcut acest lucru (n.red. Gabi Musteaţă, care care a intervievat-o pe Simona Iancu) este puţin subiectiv, pentru că a umilit-o în faţa celorlalţi colegi. Fata mi-a spus că a fost hărţuită şi umilită”, a menţionat Petru Avram, director ABA Prut - Bârlad.

Petru Avram a declarat că treaba tinerei detaşate este să primească date din teren, să le introducă în sistem şi să le trimită altora. Nu este treaba ei să ştie detalii tehnice, de ele se ocupă echipele şi responsabilii de la faţa locului, a ţinut să precizeze Avram.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Ospătăriţa care apără România de inundaţii. Nu ştie nici măcar cum se măsoară debitul unui râu VIDEO

Revoltă împotriva „monstrului din parc”. Cine e tânărul care a nenorocit un copil şi de ce a plâns după gestul oribil

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite