Maşini cu girofar folosite în scop electoral de USL Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe străzile din Suceava şi Rădăuţi circulă de câteva zile mai multe autovehicule marca Nissan dotate cu girofar albastru, pe care este inscripţionat mesajul „Uniunea Social Liberală are grijă de sănătatea ta".

Reprezentanţii PD-L Suceava consideră că acţiunea este imorală şi ilegală. „Nu ştiu ce să cred - că maşinile instituţiilor de stat sunt folosite în campania electorală sau că USL-ul a devenit o instituţie a statului?“, a comentat situaţia Lucian Harşovschi, preşedintele organizaţiei de tineret a PD-L Suceava.

Oficialii USL Suceava afirmă, în replică, că totul este perfect legal. „Cele cinci maşini aparţin unei fundaţii din Bucureşti şi se plimbă prin judeţele ţării în cadrul unui proiect care vizează efectuarea unor analize. Proiectul este iniţiat şi derulat de europarlamentarul Daciana Sârbu, soţia premierului României“, a replicat Cătălin Nechifor, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD.

Şefii PD-L Suceava au cerut lămuriri în privinţa modului în care s-a obţinut avizul pentru ca o fundaţie să poată utiliza maşini cu girofar, aducând ca justificare prevederi din Codul Rutier.

Girofar albastru pot avea, conform Codului Rutier, articolul 32, aliniat 2, aliniat b, doar următoarele categorii: „autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, serviciului de ambulanţă sau medicină legală, protecţiei civile, Ministerului Apărării care însoţesc coloane militare, unităţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, autovehiculele de serviciu ale procurorilor criminalişti din Ministerul Public, precum şi cele aparţinând Departamentului Naţional Anticorupţie, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă".

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Suceava despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite