Locatarii unui bloc care stă să cadă nu permit expertizarea clădirii. Le e frică de mutare VIDEO

0
Publicat:

Primăria Suceava a vrut să reabiliteze blocul cu fonduri prin PNRR, însă este nevoie de o expertiză tehnică, iar locatarii nu permit intrarea în locuințele proprietate personală. 

Singurul bloc din municipiul Suceava care oficial este cu risc seismic 1 se află pe strada Mărășești. Este celebrul bloc de garsoniere cu băi comune 48 A, unde locuiesc oameni foarte săraci și cazuri sociale.

O parte din bloc a fost renoval în 2016, dar jumătate din el a rămas în paragină, iar cărămizile cad pur și simplu din pereții exteriori ai clădirii.

Peisajul este unul dezolant, mizerie în jurul blocului și pereți care stau să cadă. La un cutremur, cu siguranță ar fi probleme aici, dar locatarii spun că blocul este rezistent.

Cei 60 de locatari nu au permis intrarea în casele lor pentru o nouă expertiză de risc seismic, pe cheltuiala Primăriei Suceava.

Blocul din Suceava care stă să cadă FOTO Alina Iosif
Blocul din Suceava care stă să cadă FOTO Alina Iosif

Primarul Ion Lungu spune că acești locatari ar putea fi amendați, chiar dați în judecată și că s-au pierdut deja fondurile de expertiză.

Edilul a avut în vedere reabilitarea blocului, în primul rând refacerea fațadei și consolidarea structurii de rezistență, cu bani prin PNRR.

De partea cealaltă, locatarii sunt convinși că cei de la Primărie nu vor să îi ajute, ci să dărâme blocul și să îi mute.

Blocul din Suceava care stă să cadă FOTO Alina Iosif
Blocul din Suceava care stă să cadă FOTO Alina Iosif

Oamenii spun că blocul e situat într-o zonă foarte bună din oraș, că ei au acumulate datorii uriașe la întreținere, și că după expertizare, ar putea fi scoși de acolo pentru a fi ridicată o altă clădire.

Din această cauză, aceștia preferă să stea în blocul care efectiv riscă să cadă peste ei, în ciuda faptului că sunt bani pentru renovare.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite