Gestul nobil al unei familii profund îndurerate: a donat organele unei rude aflate în moarte cerebrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

O familie din Suceava a luat decizia să doneze organele unei rude aflate în moarte cerebrală. Organele au fost trimise la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni şi la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice.

Joi noapte, două echipe medicale de la Bucureşti au prelevat ficatul şi corneea de la un pacient aflat in moarte cerebrala în sectia de ATI a Spitalului Judetean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Au procedat astfel după ce familia pacientului a semnat benevol un acord în acest sens. 

„Donarea de organe este gratuită şi benevolă. Se face numai în scop terapeutic. Înseamnă suferinţă, iubire de semeni pentru unii, un nou început pentru altii. O familie care, desi profund îndurerată, a ales să îşi ajute semenii prin agest gest remarcabil”, a declarat medicul Dan Teodorovici, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava.

Organele au fost trimise la Bucureşti, mai exact la Institutul Clinic Fundeni şi la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice.

„Echipele medicale s-au mobilizat maxim, având în vedere contextul epidemiologic actual, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie împotriva infectarii cu virusul SARS-CoV2 care au făcut intervenţia şi mai dificilă, aşa încât au putut să dea o şansa la viaţă şi la o creştere a calităţii vietţi la persoane care aproape îşi pierduseră speranţa”, a mai spus Teodorovici.

Prelevarea de organe realizata în noaptea de joi spre vineri este prima de la începutul pandemiei la Spitalul Judeţean din Suceava şi a cincea de la iniţierea acestui program la spitalul sucevean.  

Vă recomandăm şi: 

Secretarul general al NATO, în vizită la baza Mihail Kogălniceanu. Iohannis şi Stoltenberg vor avea vineri o conferinţă de presă

Aventura 2SPACE. Patru tineri români vor să cucerească spaţiul. Ei vor crea prima rachetă made in România

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite