Festival de Artă Medievală la Suceava. Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a urmări parada cu făclii VIDEO

0
Publicat:

A fost cea mai mare paradă de până acum, la care au participat peste 540 de personaje medieval. Festivalul a devenit un eveniment emblematic pentru Bucovina.

Festival Medieval Suceava, FOTO: Alina Iosif
Festival Medieval Suceava, FOTO: Alina Iosif

Călăreți, răzeși, războinici, menestrei și domnițe au luat cu asalt, joi seară, străzile municipiului Suceava. Spectacolul din stradă a făcut deliciul privitorilor – adulți și copii.

Parada a pornit de la Biserica „Sf. Mina” din cartierul sucevean Obcini și a străbătut traseul Calea Obcinilor – Bulevardul George Enescu – strada Universității – Primărie – Bulevardul Ana Ipătescu – Cetatea de Scaun a Sucevei.

Cetarea Sucevei a prins viață iar, joi seară, toate personajele medievale coborând la final în cetatea lui Ștefan cel Mare, unde au fost urmate de mii de suceveni și turiști.

Până duminică, cei care poposesc în Cetatea de Scaun a Sucevei vor fi întâmpinați aici de sute de personaje medievale.

În cetate vor avea loc turniruri, ateliere meșteșugărești, concerte, teatru de păpuși dar și spectacole de lumini, toate în cadrul Festivalului de Artă Medievală Ștefan cel Mare – devenit cel mai mare festival de acest gen din țară.

Cei mici vor putea învăța să tragă cu arcul și să mâniauscă sabia dar și să învețe meșteșuguri medicale. Bineînțeles, nu va lipsi din Cetatea de Scaun a Sucevei voievodul Ștefan cel Mare – personaj întruchipat de un actor botoșănean.

Ca în fiecare an, amfitrionul evenimentului este directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Constantin Ursu. Acesta a explicat că, la ediția curentă a festivalului, participă mult mai multe trupe în comparație cu edițiile precedente și că Parada cu făclii a fost anul acesta cu cea mai mare participare de până acum.

Trebuie spus că, pe perioada festivalului, vizitatorii cetății vor putea gusta și din bunătăți gătite de chef Cătălin Scărlătescu și de echipa sa.

Evenimentul este aprobat și finanțat de Consiliul Județean Suceava, iar organizatori sunt: Muzeul Național al Bucovinei, Primăria Municipiului Suceava, Asociația EDUMAX, evenimentul fiind realizat în asociere cu Municipiul Suceava și Consiliul Local al municipiului Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite