Suceava a fost invadată de cavaleri şi domniţe. Mii de vizitatori sunt aşteptaţi la Cetatea de Scaun la Festivalul Medieval

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta vor fi 412 participanţi din România, Serbia, Ucraina şi Ungaria, la cel mai important festival de artă medievală din ţară. Aseară, parada cu făclii a adunat de-a lungul traseului de aproape opt kilometri, de la Biserica Sfântul Mina din cartierul Obcine şi până la porţile Cetăţii, mii de spectatori.

Festivalului de Artă Medievală de la Cetatea de Scaun a Sucevei, aflat la cea de-a XI-a ediţie, a debutat aseară, începând cu ora 20.30, cu Parada cu făclii a festivalului, ce a plecat de la Biserica Sfântul Mina din cartierul Obcine, a traversat cartierul George Enescu, şi-a continuat drumul către Primărie, pe strada Ana Ipătescu, apoi până la Cetatea de Scaun, pe un traseu de aproximativ opt kilometri.

La eveniment au luat parte 412 actori din mai multe ţări. Este prima dată când festivalul medieval a devenit internaţional, deoarece la Suceava au venit trupe din Ucraina, Ungaria şi Servia.

Spectatorii vor putea în acţiune 28 de trupe, cascadori, turniruri ecvestre, acrobaţii, demonstraţii cu păsări de pradă sau tabere cu reprezentare în şanţul de apărare de la Cetate. Zilnic vor avea loc 50 de spectacole la cetate.

Cum în acest an se împlinesc 570 de ani de la urcarea pe tron a voievodului Ştefan cel Mare, se vor face reconstituiri istorice ale unor evenimente, precum miruirea unui domn, constituirea Sfatului domnescu sau întoarcerea victorioasă a lui Ştefan de la bătălie. Autorităţile se aşteaptă ca peste 15.000 de oameni să viziteze Cetatea de Scaun a Sucevei în aceaste zile.

Alte ştiri pe această temă:

Cel mai mare festival de artă medievală din ţară va deveni internaţional

Festivalul Undercloud a ajuns la a zecea ediţie

Adio Padina Fest, trăiască Padina Folk. Un nou motiv pentru turişti de a urca cu miile în Bucegi

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite