Festival dedicat lampioanelor pe apă, pe 9 şi 10 septembrie, pe malul Lacului Floreasca

0
Publicat:

Cea de-a treia ediţie a WishFest, un festival dedicat lampioanelor pe apă, va avea loc pe 9 şi 10 septembrie, pe malul Lacului Floreasca din Bucureşti.

Foto: Facebook-Wishfest
Foto: Facebook-Wishfest

Festivalul din Calea Floreasca nr. 161 - 219 se va desfăşura între orele 10,00 şi 23,00, iar intrarea va fi liberă, au anunţat, miercuri, organizatorii.

"Inspirat de tradiţii asiatice, WishFest este un eveniment dedicat tuturor vârstelor, ce propune un concept inedit şi activităţi distractive pentru întreaga familie. Ediţia din acest an aduce în prim-plan: lansări pe lac, în fiecare seară, de lampioane realizate manual şi personalizate, sute de preparate culinare, numeroase ateliere de creaţie şi activităţi educative pentru copii, tineri şi adulţi, muzică live şi dansuri, pe ponton. Publicul se va bucura, de asemenea, şi de un târg de produse realizate de designeri, desfăşurat sub numele Dreamy Fair", potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

WishFest aduce în atenţia publicului o tradiţie thailandeză veche de peste 700 de ani: în fiecare toamnă, oamenii se bucură de sărbătoarea Loy Kratong, ocazie cu care lansează pe apă coşuleţe decorate cu flori şi lumânări şi lampioane inscripţionate cu dorinţe şi mulţumiri, care le vor conduce rugăciunile către cer.

Cei interesaţi să scrie o dorinţă, să lanseze un lampion şi să îl lase să plutească pe lac pot achiziţiona unul dintre pachetele WishFest ce cuprind un lampion, un săculeţ şi un marker sau creioane colorate şi carioci, fie pe site-ul evenimentului, la adresa: https://bit.ly/3DNMNUg, fie direct în cadrul festivalului.

Conform organizatorilor, Wishfest este un eveniment cu grijă faţă de mediul înconjurător. "Sunt luate toate măsurile necesare pentru a proteja natura, astfel că toate lampioanele sunt create manual din materiale biodegradabile, iar seară de seară o echipă dedicată va igieniza malurile şi suprafaţa lacului", se explică în comunicat.

Pe lângă lansarea de lampioane, WishFest va include activităţi sportive şi creative: workshop-uri de percuţie, teatru şi storytelling; ateliere de personalizat lampioane; ateliere de pictură pe diverse suporturi, de realizare bijuterii, dreamcatchere şi decoraţiuni, tatuaje cu henna şi codiţe colorate.

Nu vor lipsi nici vânătorile de comori la care pot participa toţi membrii familiei.

De asemenea, cei mici se vor putea bucura şi de activităţi legate de artele spectacolului: teatru, muzică şi dans.

În cadrul WishFest va exista o zonă special amenajată unde se vor reuni artişti plastici, designeri şi artizani ce propun publicului diverse produse, de la cosmetice homemade la accesorii şi bijuterii pentru toate gusturile, de la haine de creator la cărţi şi jucării pentru copii, lucrate manual, precizează organizatorii.

Va fi organizată şi o zonă unde se vor putea degusta diverse preparate: de la burgeri şi pizza până la mâncăruri cu specific asiatic - preparate thailandeze, chinezeşti, japoneze şi indiene, dulciuri tradiţionale libaneze, îngheţată artizanală, plăcinte de casă şi waffles. Cei însetaţi vor avea acces la cocktailuri, limonadă, bubble tea, sucuri naturale, ceai şi cafea de specialitate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite