Băiat de 12 ani, lovit de mașină pe când traversa strada în fugă. A fost transferat, în stare critică, la un spital din Iași

0
Publicat:

Băiatul de 12 ani a fost lovit în plin de o mașină pe când traversa strada în fugă. Medicii de la Spitalul Județean Suceava au decis să îl transfere la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Victimă a unui accident rutier, preluată de paramedici SURSA Arhivă
Victimă a unui accident rutier, preluată de paramedici SURSA Arhivă

Un băiat de 12 ani, din localitatea suceveană Mănăstirea Humorului, se zbate între viață și moarte în urma unui grav accident rutier.

Copilul a fost lovit în plin de un autoturism BMW, condus de un localnic de 23 de ani. Accidentul s-a petrecut în interiorul localității Mănăstirea Humorului, în dreptul Centrului de Informare Turistică.

Din cercetările polițiștilor, a reieșit că minorul s-a angajat în traversarea neregulamentară a părții carosabile, în fugă, prin loc nepermis și fără să se asigure corespunzător.

El a fost lovit în plin de autoturismul șoferului de 23 de ani și proiectat pe șosea. Conducătorul auto a declarat polițiștilor că efectiv nu a putut evita impactul.

Copilul a fost transportat mai întâi la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, iar apoi la Spitalul Județean Suceava, starea lui fiind foarte gravă.

Medicii suceveni spun că minorul avea leziuni foarte grave, inclusiv interne, și au decis ca el să fie transferat de urgență la Spitalul de Copii „Sfânta Maria" din Iași, băiatul având nevoie de mai multe intervenții chirurgicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Medicii suceveni sunt rezervați în ceea ce privește șansele de supraviețuire ale băiatului din cauza gravelor leziuni suferite de acesta.

Polițiștii au deschis în acest caz dosar penal de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și vor să stabilească toate circumstanțele în care s-a petrecut accidentul rutier de la Mănăstirea Humorului și dacă șoferul circula cu viteză peste limita permisă în localitate. 

Din primele cercetări reiese faptul că vinovat de producerea accidentului este chiar băiatul, care a traversat strada în fugă, fără să se asigure și prin loc nepermis. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite