Spitalele din Ialomiţa se pregătesc pentru valul al 4 al pandemiei. DSP cere medici de la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalele din judeţul Ialomiţa caută medici pentru a face faţă valului 4 al pandemiei FOTO Facebook/Primăria Feteşti
Spitalele din judeţul Ialomiţa caută medici pentru a face faţă valului 4 al pandemiei FOTO Facebook/Primăria Feteşti

Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa a demarat controale pentru a stabili cu ce lipsuri se confruntă personalul medical, în condiţiile în care spitalele se pregătesc pentru valul 4 al pandemiei de coronavirus

Conform autorităţilor locale, cea mai gravă problemă a unităţilor medicale din judeţul Ialomiţa este lipsa medicilor specialişti care să poată asigura asistenţă medicală pacienţilor infectaţi cu COVID-19. Pentru a nu fi luaţi pe nepregătite, reprezentanţii DSP au transmis deja notificări către Ministerul Sănătăţii în vederea detaşării de medici pentru ATI şi Pediatrie.

”Trebuie să fim pregătiţi să facem faţă noului val de îmbolnăviri. Cifrele zilnice nu sunt îmbucurătoare. Am trimis o solicitare către Ministerul Sănătăţii cu privire la detaşarea a 4 medici specialişti ATI, dar şi pediatri. Este nevoie de aceştia având în vedere că toate cazurile grave se tratează la Terapie Intensivă. Sperăm ca numărul cazurilor zilnice să nu crească foarte mult şi să putem face faţă tuturor situaţiilor delicate”,  a precizat Dan Noel, directorul DSP Ialomiţa.

Controale realizate de DSP Ialomiţa

Pentru ca situaţia nu devină complicată, DSP a început de mai bine de o săptămână o serie de controale în cele 4 spitale din Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, Spitalul Municipal Anghel Saligny Feteşti, Spitalul Orăşenesc Ţăndărei şi Spitalul Municipal Urziceni. 

Reprezentanţii DSP verifică modul în care unităţile medicale se pot descurca, din punct de vedere logisitc, dar şi al resursei umane cu noul val de îmbolnăviri. Dacă la capitolul echipamente se stă bine, fiecare unitate medicală avâbd tot ce-i trebuie, de la circuite conforme şi amenajarea unor secţii destinate tratării bolnavilor de COVID-19, în ceea ce priveşte specialiştii s-a constatat un număr insuficient.

Trei dintre spitale, cel din Feteşti, Urziceni şi Ţăndărei, au experienţă gestionarea cazurilor de COVID-19, fiind spitale suport COVID-19. De asemenea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia a tratat cazuri medii şi grave de COVID-19 într-o secţie amenajată în cadrul unităţii medicale. De asemenea, spitalele au nevoie de medici specialişti în Pediatrie pentru că varianta Delta a noului Coronavirus afectează mai mult copiii şi tinerii.

Creşte numărul infectărilor

Conform ultimelor informaţii furnizate de către prefectura Ialomiţa, numărul îmbolnăvirilor este în creştere. Trei localităţi din judeţ se află în zona galbenă din cauza creşterii ratei incidenţei cazurilor. Este vorba despre comunele Scânteia (rată de incidenţă 1,65/1000 de locuitori), Bărcăneşti (rată de incidenţă 1,16/1000 de locuitori) şi Movila (rată de incidenţă 1,07/1000 de locuitori).  În timp ce noile cazuri cresc alarmant, numărul vaccinaţilor scade. De la debutul campaniei de vaccinare şi până în prezent, puţin peste 113.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID-19. Din numărul total de persoane vaccinate, 55.000 au primit ambele doze de ser. Conform datelor oficiale, în mai bine de jumătate din localităţile ialomiţene procentul de vaccinare nu depăşeşte 20%, în timp ce la Bărbuleşti şi Borăneşti nu s-a imunizat nicio persoană.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Armata Română se dotează cu aeronave fără pilot echipate cu rachete

La mall şi supermarket doar cu paşaportul COVID. Jurma: Veşti foarte bune

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite