Mirela Bunoaica, vocea de aur a Bărăganului. Povestea sopranei care l-a impresionat pe  Jose Carreras

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Născută pe meleaguri ialomiţene, tânăra s-a dedicat în totalitate muzicii clasice. Îşi doreşte să ajungă una dintre cele mai apreciate soprane din lume. Se numără printre vocile apreciate de marele tenor Jose Carreras.

Pentru Mirela Bunoaica muzica clasică înseamnă totul. A început să cânte de mică, pe vremea când făcea parte din corul Liceului de Artă Ionel Perlea din Slobozia. Pentru a-şi pregăti vocea lua lecţii particulare de canto la Bucureşti.

„Primii mei paşi în muzică au început cu vioara. Apoi, în momentul în care am ajuns la cor, făceam şi vioară şi canto. Când am intrat la liceu, recunosc că am lasat depoarte vioara şi m-am axat pe canto“, spune tânăra solistă de muzică clasică.

Eforturi răsplătite

Timpul a trecut, iar Mirela a început să îşi pună în evidenţă timbrul vocal din ce în ce mai mult. Astfel, tânăra artistă a participat la foarte multe concursuri de interpretare muzicală, unde a reuşit să oţină foarte multe premii.

Printre trofeele pe care le are acasă, cel mai mult se mândreşte cu locurile I obţinute la  Festivalul Internaţional de Lied Ionel Perlea, organizat la Slobozia, şi Concursul de Muzică Clasică Mariana Nicolesco de la Braşov.

„Am fost foarte emoţionată de fiecare dată când am urcat pe scenă să cânt. Totuşi m-am simţit extraordinar în momentul în care am primit  premiile. Este ca o răsplată a talentului tău“, susţine artista.

Momente inedite

Evident, la fel ca şi celelate interprete, Mirela a trăit momente inedite pe scenă. Unul dintre acesta este faptul că s-a întâmplat să uite textul rolului pe care îl interpreta. Evident, a reuşit să inprovizeze repede ceva, astfel încât orchestra să nu se oprească, iar spectatorii să nu îşi dea seama ce se întâmplă.

„S-a întâmplat de mai multe ori să uit textul. Totul este să nu te pierzi în acele momente şi să poţi improviza. Dacă scapi de acel hop, lucrurile intră repede în normal“, spune soprana.

Duet cu Jose Carreras

Soprana Mirela Bunoaica consideră că cea mai plăcută amintire pe care o are este duetul alături de marele tenor  spaniol Jose Carreras. Spectacolul s-a ţinut în Franţa de acum trei ani, pe scena Teatrului Jean Deschamps, din oraşul Caracassonne. Duetul a fost susţinut în aer liber şi a fost urmărit de peste 3.000 de spectatori.

„A fost un spectacol incredibil. Maestrul Carreras s-a purtat foarte frumos cu mine. Ziarele locale de acolo au apreciat duetul şi au scris despre faptul că vocile noastre s-au completat armonios“, a spus artista încântată.
 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite