Înşelăciune la Fierbinţi Târg. Cum a rămas un ialomiţean fără 1.400 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Escrocii profită de naivitatea victimelor pentru a le cere bani FOTO Adevărul
Escrocii profită de naivitatea victimelor pentru a le cere bani FOTO Adevărul

Un bucureştean, bănuit de înşelăciune, a fost identificat de poliţiştii ialomişeni, după ce a păcălit cu 1.400 lei o persoană din Fierbinţi Târg.

Anchetatorii spun că pe 12 octombrie, poliţiştii din Fierbinţi Târg au fost sesizaţi de un bărbat de 39 de ani, din localitate, cu privire la faptul că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune. Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că în cursul aceleiaşi zile, bărbatul de 39 de ani ar fi fost abordat de o persoană necunoscută care i-ar fi solicitat 1.400 de lei pentru livrarea unui colet. Ulterior, după plecarea bărbatului, persoana vătămată şi-a dat seama că a fost înşelată. În cauză, poliţiştii continuă cercetările în vederea probării întregii activităţi infracţionale a persoanei bănuite şi recuperării prejudiciului cauzat.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracţiuni, poliţiştii ialomiţeni recomandă cetăţenilor:

- Nu intraţi în discuţii cu persoane necunoscute, indiferent de pretextul pentru care vă abordează pe stradă !

- Nu vă lăsaţi încântaţi de obţinerea cu uşurinţă a unor foloase!

- Nu luaţi în considerare eventualele mesaje în care sunteţi desemnat câştigator, fără temei, al vreunui concurs/ sondaj organizat de o firmă de renume!

- Anunţaţi imediat poliţia în cazul în care sunteţi anunţaţi că o rudă aflată în străinătate a suferit sau provocat un accident, fapt pentru care trebuie să depuneţi o sumă de bani;

- Nu furnizaţi date personale prin niciun mijloc de comunicare unor persoane care, pentru a vă câştiga încrederea, vă oferă unele informaţii cu scopul de a vă induce în eroare!

- Nu acceptaţi în niciun caz să trimiteţi persoanelor necunoscute bani în avans pentru aducerea unui autoturism sau a altui bun la care aţi fost anunţat câştigător!

- Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr necunoscut; niciodată o societate nu vă va solicita date în acest mod!

Nu depuneţi bani în contul unor necunoscuţi!

- Sunaţi operatorul de telefonie mobilă, dacă primiţi mesaje sau apeluri pe telefoanele mobile, pentru a le confirma dacă este în derulare vreun concurs sau vreo campanie de premiere a abonaţilor!

- Nu expediaţi sume de bani prin mandate online, nu depuneţi bani în contul unor persoane necunoscute!

- Nu comunicaţi codul de reîncărcare al unor cartele telefonice unor persoane necunoscute care vă solicită acest lucru!

- Nu permiteţi accesul în locuinţă a unor  persoane necunoscute care se recomandă ca fiind reprezentanţii unor societăţi comerciale şi  vă oferă, spre vânzare, bunuri la preţuri derizorii şi cadouri!

- Nu permiteţi accesul în locuinţă a unor persoane care vă abordează pe stradă, folosind prenume comune de persoane, pentru a vă creea impresia că vă cunoaşte; mai mult, vă oferă informaţii cu privire la familia şi rudele dumneavoastră, stabilite în străinătate, care vă trimit colete pentru care trebuie să achitaţi o sumă de bani.

În cazul în care vă confruntaţi cu astfel de situaţii, poliţiştii vă sfătuiesc să reţineţi cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează (numărul lor, vârsta aproximativă, detalii legate de fizionomie, vestimentaţie, etc.), tipul, marca şi numărul de înmatriculare al mijloacelor de transport cu care circulă şi direcţiile de deplasare.

Vă recomandăm şi:

Cum au fost păcăliţi mai mulţi bătrâni prin metoda "Accidentul". Reţeaua de escroci acţiona din penitenciar

Înşelăciune record prin metoda „accidentul”: o bătrână din Alba Iulia a plătit 80.000 de lei unui fals avocat

Autoarea unei înşelăciuni prin metoda "accidentul" a fost prinsă de poliţişti

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite