Cel mai mare festival de muzică uşoară din România începe în 3 septembrie. Are loc pe malul unui vestit lac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
festivalul Amara începe pe 3 septembrie FOTO Facebook/Trofeul Tinereţii
festivalul Amara începe pe 3 septembrie FOTO Facebook/Trofeul Tinereţii

Cel mai mare festival de muzică uşoară din România desfăşurat în aer liber, care are loc de peste 50 de ani, fără întrerupere, îşi deschide porţile în perioada 3-5 septembrie. Cheltuielile sunt estimate la 500.000 de lei.

Ajuns la cea de-a 53-a ediţie, Festivalul Concurs Naţional de Interpretare a Muzicii Uşoare Româneşti Trofeul Tinereţii -Amara va avea loc în perioada 3-5 septembrie. În acest an, festivalul din staţiunea balneară se va desfăşura în aer liber, într-un loc special amenajat în apropierea Grădinii de Vară a oraşului Amara şi va fi prezentat de Liana Stanciu.

Conform Consiliului Judeţean Ialomiţa, prima zi este rezervată competiţiei propriu-zise, la Amara, etapă în care concurenţii, acompaniaţi de Trupa condusă de Dan Dimitriu, vor interpreta două piese din creaţia românească. 

Seara se va încheia în acordurile Trupei FreeStay, Adda & Band şi Ionuţ Gabriel Cândea, câştigătorul Trofeului Tinereţii – Amara 2019.

A doua zi este dedicată Galei Laureaţilor, pe scena de la Amara. Responsabilitatea stabilirii premiilor din acest an aparţine juriului format din: Viorel Gavrilă, Dan Dimitriu, Virgil Iaru şi Mihaela Teodorescu.

Ziua de 5 septembrie se va încheia cu două spectacole organizate simultan. Spectacolul susţinut de câştigătorii Festivalului, artiştii Irina Rimes şi Liviu Teodorescu se va desfăşura la Slobozia, pe scena amplasată în Piaţa Revoluţiei. În acelaşi timp, la Amara, va avea loc un spectacol susţinut de DJ consacraţi la nivel naţional şi local.

În urma preselecţiilor, care au avut loc în data de 10 august 2021 – Sala Europa, 12 concurenţi s-au calificat pentru a intra în concurs. Este vorba despre participanţi din: neamţ, Dolj, Brăila, Ialomiţa, Bucureşti, Sibiu şi Vâlcea.

Valoarea cheltuielilor estimate pentru susţinerea acestui eveniment se ridică la 500.000 de lei. Contribuţia Consiliul Judeţean Ialomiţa, reprezentat prin cele două instituţii de specialitate, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturilor Tradiţionale Ialomiţa şi Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea“ Ialomiţa, este de 200.000 lei, diferenţa de 300.000 lei va fi alocată din bugetul Consiliului Local Amara.

Vă mai recomandăm şi:

Beneficiile neştiute ale berii. Ce înseamnă consum moderat şi ce concentraţie alcoolică este indicată

 

Atenţie! În perioada următoare, orice răceală poate fi infecţie cu tulpina indiană

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite