VIDEO Accident rutier grav pe E 574. Nouă persoane implicate, dintre care două şi-au pierdut viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grav accident de circulaţie a avut loc sâmbătă după-amiază, 7 octombrie 2017, pe drumul european E 574, în judeţul Olt, nouă persoane fiind implicate.

UPDATE ora 20,35 - Poliţiştii au încheiat cercetările la faţa locului, stabilind că accidentul care s-a produs pe drumul european E 574, între Balş şi Slatina, în zona Pădurii Saru, a avut drept cauză neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic. Şoferul autoturismului cu şapte locuri, toate ocupate, un bărbat de 49 ani, din Balş, care se îndrepta spre Balş, din direcţia Slatina, a pierdut controlul, a intrat pe contrasens şi a lovit un autoturism care circula dinspre Craiova, condus regulamentar de un bărbat de 32 ani, din Slatina, ambii şoferi scăpând nevătămaţi. Din autoturismul condus de bălşean, în schimb, o femeie de 49 ani, din Bobiceşti, judeţul Olt, şi-a pierdut viaţa, dar şi un bărbat de 60 ani, din Drăgoteşti, judeţul Dolj. Un alt bărbat, în vârstă de 54 ani, din Balş, a fost preluat în stare foarte gravă de elicopterul SMURD sosit la faţa locului şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova. Alte două persoane, o femeie, de 49 ani, şi un bărbat, tot de 49 ani, din Bobiceşti, pasagere în aceeaşi maşină, au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. În cele două maşini se aflau în total nouă persoane, patru refuzând transportul la spital (şoferul şi pasagerul din maşina care circula spre Slatina şi alte două persoane - din cele şapte aflate în autoturism - din maşina condusă de şoferul care a pierdut controlul volanului).

Poliţiştii fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

UPDATE ora 17,55 - Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de trafic (vizibilitate redusă, carosabil umed). Şoferul autoturismului cu şapte locuri, în care se aflau şapte persoane, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un alt autoturism. Persoanele care au decedat în urma accidentului se aflau în prima maşină, de asemenea şi victima rănită grav, un bărbat care între timp a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgenţă Craiova. Alte două persoane, un bărbat şi o femeie, au ajuns la Spitalul de Urgenţă Slatina, cu răni care nu le pun în pericol viaţa, celelalte patru persoane implicate refuzând examinarea şi transportul la spital.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, cms. Alexandra Dicu, şoferul vinovat a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,08 mg/l alcool pur în aerul respirat.

UPDATE ora 17,40 - În accident sunt implicate două autoturisme, unul cu şapte locuri, în care se aflau şapte persoane, şi o altă maşină în care se aflau două persoane. Printre victime nu se află minori.

Ştirea iniţială

Din primele date furnizate de ISU Olt, este vorba de două maşini implicate, în care se aflau nouă persoane. Două dintre acestea sunt încarcerate, dintre care una decedată. O altă victimă a fost de asemenea găsită decedată la sosirea echipajelor. 

O persoană rănită grav este la acest moment stabilizată de echipajul SMURD în autospeciala pentru victime multiple şi urmează să fie transportată la spital. Alte două persoane au de asemenea răni, în timp ce patru persoane nu prezintă răni şi refuză examinarea şi transportul la spital.

Intervin o autospecială cu accesorii pentru descarcerare, o autospecială pentru victime multiple, echipaje SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Olt. S-a solicitat şi elicopterul SMURD. Accidentul s-a produs pe drumul european E 574, la ieşire din Balş, spre Pădurea Saru. Pe acelaşi segment de drum a avut loc chiar astăzi  un alt accident de circulaţie, mai puţin grav. Ştire în curs de actualizare.

Accident rutier grav pe DN 65 - E 574. Doi oameni şi-au pierdut viaţa

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite