Teribilism inconştient: patru adolescenţi din Slatina s-au luat la întrecere cu maşina Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii nu au oprit la controlul de rutină al poliţiştilor şi au fost la un pas să moară într-un accident...
Tinerii nu au oprit la controlul de rutină al poliţiştilor şi au fost la un pas să moară într-un accident...

Patru adolescenţi din municipiul Slatina au avut parte de o aventură pe cinste, ieri, după ce nu au oprit la indicaţiile poliştilor pentru un control de rutină. Drept urmare, aceştia au încercat să scape de oamenii legii fugind cu autoturismul în care se aflau, iar şoferul, lipsit de experienţă, a fost la un pas să le provoace moartea tuturor.

Cei patru tineri au avut ghinionul să se întâlnească cu poliţiştii la puţin timp după ce ieşiseră la o plimbare cu un autoturism, deşi niciunul dintre ei nu avea vârsta pentru a deţine permis de conducere. La un moment dat, în timp ce rulau pe DJ 546 de pe raza comunei Teslui, adolescenţii au fost opriţi pentru un control de rutină de o patrulă de poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Slatina, aflaţi în zonă în timpul serviciului de supraveghere şi control a traficului rutier. Deşi poliţiştii au efectuat semnalul regulamentar de oprire a autoturismului, adolescenţii au apăsat pedala de acceleraţie, demarând în trombă către satul Comăniţa din comuna menţionată.

“Poliţiştii au urmărit autoturismul necunoscut, iar, pe raza satului Comăniţa, într-o curbă la stânga, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Din autoturismul avariat au fugit trei persoane, iar un altul - de 16 ani, tot din Slatina, a fost abandonat de prietenii săi şi găsit accidentat de către poliţişti la locul accidentului rutier. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, fără a necesita însă internarea. Cei trei tineri care au fugit iniţial de la locul incidentului au fost prinşi după aproximativ doi  kilometri, pe câmp”, a declarat comisar-şef Ilie Roşu, şeful Poliţiei Rutiere Olt

În urma cercetărilor derulate ulterior, poliţiştii au stabilit că autoturismul avea numere false de înmatriculare şi că a fost condus de către un tânăr de 17 ani, din municipiul Slatina, care nu poseda permis de conducere şi care a părăsit locul accidentului. Deşi minor, acesta riscă acum să ajungă la închisoare şi este cercetat în stare de reţinere pentru săvârşirea mai multor infracţiuni: conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei şi, respectiv, vătămare corporală din culpă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite