Tatăl fostului fotbalist Răzvan Raţ îşi pune hotelul la dispoziţie pentru refugiaţi. „Şi Răzvan are, la Bucureşti, familia unui jucător de la Dinamo Kiev“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotelul fostului fotbalist Răzvan Raţ, construit în municipiul Slatina FOTO: A.M.
Hotelul fostului fotbalist Răzvan Raţ, construit în municipiul Slatina FOTO: A.M.

Hotelul Zytto, construit de fostul fotbalist internaţional Răzvan Raţ la Slatina, este pe lista celor disponibile pentru a le asigura cazarea refugiaţilor din Ucraina. Tatăl fostului fotbalist spune că a luat decizia fără să stea pe gânduri, după ce, în 2020, a făcut-o şi pentru cei care veneau din străinătate şi erau plasaţi în carantină.

Printre proprietarii de hoteluri din Slatina care şi-au anunţat disponibilitatea de a caza refugiaţi din Ucraina se numără şi tatăl fostului fotbalist internaţional Răzvan Raţ. 

Decizia, adoptată de comun acord cu fostul fotbalist care şi-a petrecut 10 ani din cariera de jucător la Şahtior Doneţk, nu constituie tocmai o surpriză, soţia lui Răzvan Raţ fiind de naţionalitate ucraineană. 

Pe de altă parte, Hotelul Zytto a fost printre primele deschise, în 2020, şi pentru persoanele plasate în carantină, într-o vreme în care toată lumea se ferea să-i găzduiască pe românii întorşi din afară, suspectaţi că ar aduce în ţară coronavirusul.

„Şi Răzvan are acasă o familie (n.r. – de refugiaţi din Ucraina). A discutat cu prieteni, am înţeles că i-a pus cineva pensiunea la dispoziţie... Pentru el şi pentru soţie e mai delicată treaba, pentru că au trăit în Doneţk atâţia ani de zile, 11 ani au stat acolo. Rudele ei sunt acolo, ea e ucraineancă, e din Doneţk.  Ei sunt plecaţi din 2014, de când cu Crimeea, ei n-au mai fost acasă, acolo au casă, au afaceri... De 8 ani de zile n-au mai fost în Ucraina, la Doneţk. Acum la ei, la Bucureşti, stă familia unui fotbalist de la Dinamo Kiev“, a dezvăluit tatăl fotbalistului.

La Slatina, Raţ a anunţat că poate pune la dispoziţie 12-13 camere din cele 23 pe care le are micul hotel situat la intrarea în municipiu. Un contract ferm, cu o firmă care lucrează la drumul expres Craiova-Piteşti, îl împiedică să-şi ofere serviciile pentru refugiaţi la întreaga capacitate a hotelului, pentru că jumătate sunt rezervate de mai bine de un an pentru specialiştii firmei respective. 

„Nu ştiu exact cât oferă statul, nu asta m-a interesat. Oricum cheltuielile au crescut enorm, păcătoase sunt gazul şi curentul, ăstea ne pun probleme, pentru că dacă până acum plăteam 170 milioane pe lună (n. red. – 17.000 lei), acum plătesc 510 milioane pe lună gaze şi curent. Am înţeles că ar fi 100 lei (n. red. – suma pe care o suportă statul pentru refugiaţi), n-am citit pe nicăieri, fetele mi-au spus, pe la recepţie. În ăia să asiguri cazare şi masă şi condiţii decente... N-ar fi o treabă, pentru că restul vine de la sine, pun eu, m-aş obliga să suport şi eu o parte din costuri. Când vrei să faci un bine te gândeşti la toate lucrurile de amănunt. N-o să poţi să-i aduci şi după să-i dai afară“, a mai spus Raţ.

La nivelul judeţului Olt, conform datelor furnizate marţi, 8 martie 2022, de către autorităţi, s-au centralizat oferte ale hotelierilor pentru 250 locuri de cazare şi alte 163 locuri asigurate de autorităţile locale pentru persoanele refigiate din Ucraina. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Război în Ucraina. Refugiaţii au ajuns şi în Olt. Sute de locuri de cazare puse la dispoziţie pentru a găzdui ucraineni

VIDEO Fostul fotbalist Răzvan Raţ şi-a pus la dispoziţie hotelul ca centru de carantină. Cum a cerut un suspect de coronavirus carne de vită şi somon

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite