Slatina va avea cel mai mare drapel din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soclul pentru cel mai mare drapel tricolor din ţară de la Slatina va avea o înălţime de 46 metri (Foto:Mugurel Manea)
Soclul pentru cel mai mare drapel tricolor din ţară de la Slatina va avea o înălţime de 46 metri (Foto:Mugurel Manea)

Sărbătorirea Zilei Naţionale la 1 Decembrie va prilejui, la Slatina, inaugurarea celui mai mare drapel din ţară, care va fi montat pe cel mai înalt piedestal. Autorităţile locale au organizat, cu această ocazie, o serie de manifestări ce vor avea loc pe Dealul Grădişte, unde se va afla drapelul, dar şi la statuia voievodului Alexandru Ioan Cuza din centrul urbei.

În acest an, Primăria municipiului Slatina va organiza de 1 Decembrie o serie de manifestări sub sloganul “Slatina, portdrapel românesc”. Numele acţiunilor ce vor marca această zi vor sta sub semnul inaugurării celui mai mare drapel din ţară, ce va fi montat pe cel mai înalt piedestal pe Dealul Grădişte, lângă sediul Casei Căsătoriilor.

Drapelul tricolor ce va fi ridicat de 1 Decembrie va avea dimensiunile de 30x15 metri, iar soclul de unde acesta va flutura se distinge şi el prin înălţimea aparte de 46 metri. Construirea portdrapelului a durat aproape toată luna noiembrie. Pe lângă înălţarea şi arborarea steagului naţional pe Dealul Grădişte, pe soclul cu pricina s-au montat şi o instalaţie de balizaj şi un paratrăsnet, precum şi o instalaţie de iluminat nocturn.

Program special de 1 Decembrie

Evenimenele ce vor marca Ziua Naţională la Slatina vor urma un program bine pus la punct, la cer sunt invitaţi să participle toţi locuitorii urbei. Astfel, în dimineaţa zilei respective – între orele 8.00 şi 9.00, municipalitatea vor pune la dispoziţia celor interesaţi mai multe autobuze ce vor pleca din faţa magaziului Oltul cu destinaţia Casa Căsătoriilor, de unde, la ora 9.00, va fi inaugurat oficial cel mai mare drapel din ţară. Vor participa reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, fanfara militară şi un subur de preoţi care va sfinţi ceremonia de arborare a steagului.

După încheierea ceremonialul religios va urma o scurtă sesiune de înmânare a unor certificate de participare la eveniment pentru toţi cei prezenţi, totul culminând cu un pahar de vin fiert. Ulterior, respectiv după ora 10.00, “acţiunea” se va muta în centrul oraşului, la statuia întemeietorului Unirii Principatelor, Alexandru Ioan Cuza. Aici va avea loc obişnuitul ceremonial al depunerii coroanelor de flori, după care va urma o amplă operaţiune organizată în premieră la Slatina – servirea locuitorilor cu fasole cu cârnaţi şi vin fiert.

"În intervalul 16.00-18.00, pe o scenă ce va fi amplasată în faţa magazinului Oltul se va desfăşura un spectacol sub numele <Moş Crăciun...Eşti nebun!>. În cadrul programului putem aminti concertul susţinut de Alexandra Ungureanu şi Crush (între orele 18.00-19.00, n.a). Apoi va urma deschiderea Orăşelului Copiilor de la ora 19.00, ce va avea loc simultan cu aprinderea instalaţiei nocturne de sărbători şi extragerea câştigătorilor Tombolei Seniorilor, ce va trimite în Maramureş 30 de pensionari din municipiu într-o excursie de patru zile în preajma sărbătorilor pascale de anul viitor", a declarat Minel Prina, viceprimar Slatina.

Seara se va încheia cu un spectacol oferit de Mihai Trăistariu tot pe scena anterior menţionată.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite