Slatina: Părinţii olteni nu îşi pot desemna observatori la BAC. Află aici de ce!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţ, nu există nicio asociaţie de părinţi cu personalitate juridică, motiv pentru care niciun părinte nu poate asista la BAC.

Deşi, potrivit metodologiei de organizare a BAC-ului din acest an, părinţii îşi pot desemna observatori la examen, cei din Olt nu pot asista pentru că în judeţ nu există nicio asociaţie de părinţi cu personalitate juridică. Ministerul Educaţiei a invitat asociaţiile de părinţi constituite conform legii să adreseze Comisiei judeţene de bacalaureat, o solicitare scrisă, oficială până la 1 iunie. „Având în vedere că la noi în judeţ nu este nicio asociaţie de părinţi statutară, nu a fost depusă până acum nicio cerere“, a spus Gabriela Constantinescu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt. Preşedintele Comitetului Reprezentativ al Părinţilor din judeţul Olt spune că au existat persoane care şi-au manifestat interesul de a participa la BAC în calitate de observatori, însă acesta condamnă condiţiile impuse.

„Oamenii sunt interesaţi“

„Mi se pare o idee bună pentru că pentru prima dată avem acces în sălile de examen cu statutul de obseervatori. Este normal ca părintele să asiste la bacalaureat, să vadă dacă lucrurile se desfăşoară corect, dar s-a făcut în aşa fel încât să nu poată participa nimeni pentru că nicio asociaţie de părinţi de la noi din judeţ nu are personalitate juridică. Oamenii sunt interesaţi şi ar vrea să participe dar condiţionările sunt de vină şi nu-i lasă să asiste“, a spus Gheorghe Floricică. Nici Comitetul Părinţilor nu este constituit conform legii. „Pentru a dobândi personalitate juridică, în primul rând ai nevoie de un sediu, iar eu am depus o cerere în acest sens la ISJ Olt, dar nu am primit niciun răspuns“, precizează Floricică.

INFO BOX
Calendarul examenului de BAC


Ieri a început înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen, urmând ca între 6 şi 8 iunie să se desfăşoare prima probă, respectiv evaluarea competenţelor de comunicare orală în limba română. În perioada 13-17 iunie va avea loc evaluarea competenţelor digitale şi între 20-23 iunie evaluarea compentenţelor într-o limbă de circulaţie internaţională. Prima probă scrisă se desfăşoară pe 27 iunie, respectiv examenul scris la limba română, iar pe 29 iunie se ţine proba obligatorie a profilului. Ultima probă a BAC-ului are loc pe 1 iulie.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite