Slatina: Eminescu, omagiat în Complexul Eugen Ionescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevi, profesori dar şi oameni de cultură olteni s-au adunat ieri la Complexul Cultural Eugen Ionescu din municipiu, pentru a-i aduce un omagiu poetului Mihai Eminescu, cu prilejul aniversării a 161 de ani de la naşterea sa.

Spectatorii au ascultat poezii recitate de elevii slătineni şi cântece pe versurile poetului naţional. „Ca în fiecare an Palatul Copiilor Adrian Băran în colaborare cu Primăria Slatina, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, Şcoala Populară de Arte şi Meserii şi Biblioteca Judeţeană organizează un spectacol dedicat luceafărului poeziei româneşti“, a declarat Iliuţă Brăileanu, directorul Palatului Copiilor.
În cadrul spectacolului literar-muzical, s-a defăşurat şi a patra ediţie a Concursului de Poezie „Floare-albastră! floare-albastră!...“. Cele mai frumoase poeme ale elevilor din clasele II-IV au fost premiate în cadrul secţiunii „Mlădiţe literare“. Micii poeţi de la gimnaziu au fost premiaţi în cadrul secţiunii „Condeiul de argint“, iar elevii de liceu au primit „Pana de Aur“ în cadrul secţiunii cu acelaşi nume. Primăria Slatina a alocat pentru organizarea acestei manifestări 4.800 lei.
Evenimentul dedicat poetului Mihai Eminescu s-a încheiat cu vernisajul expoziţie de pictură „Venere şi Madona“ a Andreei Vlăduţ.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite