Şeful secţiei Ginecologie II de la Spitalul Judeţean Slatina, incompatibil. Masoud Hashemi a administrat în paralel, aproape cinci ani, şi cabinetul particular

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Masoud Hashemi, şeful secţiei Ginecologie II a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), fiind acuzat că a ocupat contrar legii, în perioada 11 martie 2010 – 16 februarie 2015, atât funcţia din spital, cât şi calitatea de administrator al societăţii ARIANA MED S.R.L..

Medicul Hashemi face parte dintr-o listă de 15 persoane cu funcţie de conducere cercetate de ANI şi pentru care astăzi a fost transmisă decizia privind incompatibilitatea prin intermediul unui comunicat de presă

„Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: a) exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică; b) exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate”; „Membrii comitetului director, şefii de secţie, şefii de laboratoare sau şefii de servicii medicale nu mai pot desfăşura nicio altă funcţie de conducere prin cumul de funcţii”, prevede art. 178, alin. (1), lit. a) şi b) din Legea 95/2006 (în forma în vigoare până la data de 28.08.2015), invocat de inspectorii ANI.

Contactat telefonic, medicul Masoud Hashemi a refuzat să facă declaraţii. „Nu vă spun nimic acum, mă aflu într-un loc de unde nu pot vorbi, vorbim mâine“, a fost comentariul medicului care conduce şi astăzi secţia Obstetrică şi Ginecologie II a spitalului slătinean.

Directorul medical al unităţii sanitare, dr. Cătălin Pătru, a declarat că personal nu vede nicio problemă în a se adopta măsurile care presupun intrarea în legalitate. „Nu vorbesc în numele spitalului sau al departamentului juridic, vorbesc în nume personal. Tot ce e prevăzut în norme trebuie însuşit şi pus în aplicare şi cred că nici domnul doctor nu va avea o problemă cu asta“, a declarat directorul medical.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară si se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activitătii respective […]”
„Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”,
se mai arată în comunicat.

Din cauza incompatibilităţilor stabilite de lege, dar şi din pricina faptului că medicii nu pot încheia cu CAS decât un contract în baza căruia asiguraţilor să le fie suportate serviciile, la nivelul unităţii slătinene s-a ajuns ca foarte greu medicii să-şi mai asume funcţia de şef de secţie şi chiar să mai lucreze cu normă întreagă în spital, o parte preferând să rezerve mai mult timp cabinetelor particulare pe care, în cele mai multe cazuri, le şi conduc.
Pe de altă parte, la Slatina toţi medicii şefi de secţie sunt numiţi, nu ocupă funcţia în urma unui concurs, motivul fiind acela că administrarea spitalului a fost realizată, în ultimii patru ani, de către un manager numit interimar, care nu putea, la rândul său, să semneze contracte cu şefii secţiilor.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite