FOTO/ Slatina: Condiţii moderne de studiu pentru copiii cu dizabilităţi intelectuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a avut loc recepţia finală a lucrărilor de reabilitare şi dotare a Şcolii Speciale Ajutătoare Balş, investiţie cu fonduri europene. 120 de copii şi 46 de cadre didactice sunt beneficiarii unor servicii educaţionale la standardele minime obligatorii.

image

Consiliul Judeţean Olt a efectuat astăzi recepţia lucrărilor la Şcoala Specială Ajutătoare cu clasele I-VIII Balş, investiţia fiind realizată printr-un proiect cu fonduri europene în valoare de 2,39 milioane lei, dintre care 1,7 milioane contribuţia nerambursabilă FEDR, 638.854,67 lei contribuţia Guvernului şi  49.472,26 lei CJ Olt.

Standarde minime obligatorii
Beneficiarii acestei investiţii vor fi 120 de copii cu dizabilităţi  intelectuale din tot judeţul şi 46 de cadre didactice, care vor avea parte de acum înainte de servicii educaţionale la standarde minime obligatorii. „Este un moment foarte important pentru că reuşim să facem ceva pentru aceşti copii cu probleme de sănătate şi să le oferim o speranţă în viaţă. Este un pas important şi sper să mai facem asemenea lucruri“, a spus Paul Stănescu, preşedintele CJ Olt la recepţia de astăzi.

image

Sală terapie tulburări de limbaj

image

Sală IT


Investiţia a cuprins reabilitarea termică, construcţia unui teren de sport, reabilitarea sălii de sport, grupuri sanitare, centrală, tâmplărie termopan, înlocuirea instalaţiei electrice, racorduri apă şi canalizare, dar şi dotări cu peste 300 de obiecte- echipamente IT, mobilier, aparatură audio/video, laborator fonetic, table şcolare interactive, echipamente de gimnastică şi sistem de evaluare simultană. „Este prima investiţie de acest fel din Balş, este benefică pentru aceşti copii. Ei trebuie să fie recuperaţi şi integraţi în viaţa socială“, a spus Ion Barbu, directorul şcolii.
În prezent, la şcoala bălşeană învaţă 87 de copii, împărţiţi pe clase de 4-6 elevi sau 8- 12, în funcţie de gradul de handicap. Diferenţa până la cei 120 de beneficiari o reprezintă copiii din învăţământul de masă care vin aici doar pentru terapie.

image

Club pentru elevi


INFO BOX
44 de ani de existenţă


Şcoala Specială este situată în oraşul vechi, pe strada Plopului nr.16. Funcţionează din anul 1967 ca şcoală ajutătoare. Dispune de şase cabinete pentru terapia tulburărilor de limbaj, cabinet de psihodiagnoză, kinetoterapie, sală sport, sală fitness, cabinet asistenţă socială, cabinet informatică, 16 săli de clasă  şi 2 ateliere şcolare, o bibliotecă şi sală ludoterapie.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite