Drumul Expres Craiova-Pitești, devenit noua „pistă de raliu”. Câți șoferi „maratoniști de viteză” au prins polițiștii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul Expres Craiova-Pitești a devenit noul Rai al împătimiților de viteză, polițiștii depistând în trafic, în mod constant, șoferi care își pun la încercare mașinile. O șoferiță a depășit cu peste 70 km/h limita legală.

O șoferiță din Dolj a depășit cu peste 70 km/h limita legală pe DEx 12 FOTO: IPJ Olt/colaj
O șoferiță din Dolj a depășit cu peste 70 km/h limita legală pe DEx 12 FOTO: IPJ Olt/colaj

Ultima acțiune specifică de identificare a celor care încalcă limita legală de viteză a polițiștilor a avut loc vineri, 21 aprilie 2023, când polițiștii rutieri și polițiștii de ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat pe principalele drumuri din județ. Activitățile s-au desfășurat în cadrul operațiunii ROADPOL Speed Marathon, destinată verificării respectării regimului legal de viteză și prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de viteza excesivă.

145 sancțiuni contravenționale, 29 permise reținute

În câteva ore, polițiștii au depistat 145 de contravenienți. Au fost reținute 29 permise, 28 dintre acestea pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise.

Cea mai mare viteză depistată în timpul acțiunii a fost de 192 de km/h, însă în ultimele săptămâni au fost surprinși pe acest sector de drum și șoferi care au circulat cu peste 200 km/h. O tânără în vârstă de 32 ani, din Craiova, a condus o mașină pe Drumul Expres DEx Craiova-Pitești, cel mai nou sector de drum din Olt, cu această viteză, pe respectivul sector de drum limita maximă fiind de 120 km/h. Șoferița va sta și fără permis timp de șase luni, poliștii eliberându-i dovadă fără drept de circulație.

Vitezomanii au fost opriți în trafic FOTO: IPJ Olt
Vitezomanii au fost opriți în trafic FOTO: IPJ Olt

Tânăra a fost sancționată contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile”, au comunicat polițiștii.

Vitezomanii au fost opriți în trafic FOTO: IPJ Olt
Vitezomanii au fost opriți în trafic FOTO: IPJ Olt

În cursul aceleiași zile, un tânăr de aceeași vârstă, 32 ani, tot din Craiova, Dolj, a fost depistat pe DN 65 - E 574, în localitatea   negreni, având o viteză de 108 km/h, însă pe un drum cu limita maximă de viteză de 50 de km/h.

Și bărbatul a fost sancționat contravențional, conform acelorași prevederi, fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite