Descinderi pentru achiziții fictive de ambalaje, prejudiciu de 3,6 milioane lei. Sunt vizate 100 adrese, cele mai multe în Olt VIDEO
0Anchetatorii au descins, joi-dimineață, 7 martie 2024, la 100 adrese din cinci județe și din București, într-un dosar de achiziții fictive de deșeuri reciclabile, intrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, în care prejudiciul este estimat la peste 3,6 milioane lei.
Administratorul unei societăți comerciale din Corabia, județul Olt, este bănuit că ar fi înregistrat fictiv în contabilitate achiziția unei cantități enorme de deșeuri reciclabile (carton, PET, plastice). Ar fi vorba de aproximativ 2.000 tone, înregistrările fictive având drept scop obținerea unor sume de bani cu titlul de bonificații de la organizații care implementează răspunderea extinsă a producătorului (O.I.R.E.P.) pentru realizarea obiectivelor de valorificare a deșeurilor de ambalaje.
În acest dosar, joi-dimineață, 7 martie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au descins la 100 adrese.
Sunt vizați comercianți de la care se presupune că firma din Corabia ar fi colectat deșeurile reciclabile pentru care a încasat bonificații. Polițiștii au ajuns la 46 adrese din Olt, 33 din Dolj, 16 din Teleorman, trei din Vâlcea, una din Gorj și una din București, în dosar fiind efectuate cercetări pentru evaziune fiscală, înșelăciune, fals în declarații și uz de fals.
„Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2021, administratorul unei societăți comerciale din orașul Corabia, ar fi înregistrat în documentele de evidență contabilă ale societății, achiziții fictive de deșeuri de ambalaje (aproximativ 2.000 de tone), cu scopul obținerii unor sume de bani cu titlul de bonificații de la organizații care implementează răspunderea extinsă a producătorului (O.I.R.E.P.) pentru realizarea obiectivelor de valorificare a deșeurilor de ambalaje, fiind astfel cauzat un prejudiciu în dauna bugetului de stat, de aproximativ 3.600.000 de lei”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Olt.
Perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Olt, polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Teleorman, Dolj, Vâlcea, Gorj și D.G.P.M.B. – Poliția Sectorului 1.