Constructorii au terminat creşa finanţată de americani la Caracal, dar deschiderea mai durează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creşa construită de Guvernul SUA la Caracal va putea fi dată în folosinţă, cel mai devreme, anul viitor, după ce partea română va achiziţiona mobilierul şi utilajele, va angaja personalul şi va obţine toate avizele, deşi iniţial se spera ca toate acestea să se întâmple până-n toamnă.

S-a sperat ca din această toamnă caracalenii care au copii mici să-i poată duce în cea mai nouă şi mai mare creşă din oraş, cu o capacitate de 50 locuri, construită de americani cu 310.000 lei (fără TVA), doar că termenele s-au prelungit, iar inaugurarea  s-a amânat pentru începutul anului viitor, avansează un nou termen viceprimarul municipiului, Octavian Stănescu.

„Aşteptăm să fim chemaţi la recepţie. După ce va avea loc recepţia, printr-o hotărâre de consiliu va intra în patrimoniul nostru, după care vom achiziţiona mobilierul şi în acelaşi timp vom finaliza procedura de recrutare a personalului. (...) O să urmeze o perioadă scurtă pentru obţinerea avizului, eu zic undeva la 1 ianuarie să-i dăm drumul“, a apreciat viceprimarul, care în iulie, tot anul acesta, avansa drept termen pentru darea în folosinţă toamna acestui an, la un an şi puţin de la începerea efectivă a lucrărilor.
În sarcina Primăriei Caracal cade amenajarea parcării, dar şi a unui loc de joacă, ultimul, cel mai probabil, anul viitor. Primăria a alocat 50.000 lei pentru mobilier, iar concursurile pentru ocuparea mai multor posturi vacante de educator, asistent medical şi îngrijitor de curăţenie sunt în desfăşurare.

Imagine indisponibilă

Primăria lucrează acum la parcare

„S-a dat drumul la procedura de recrutare şi în zilele următoare va avea loc concursul, până la finalul lunii. O să mai contribuim cu personal şi de la celelalte creşe. E minimum de personal pe care am putut să-l aprobăm. (...) Parcarea este cam 80% finalizată, se lucrează la ea, iar pentru achiziţionarea de mobilier avem undeva la 50.000 lei pentru dotări, eu zic că-s de ajuns“, a mai spus viceprimarul.

Creşa, care are peste 500 m.p.,  este prevăzută cu trei dormitoare, trei săli de grupă(pentru copii cu vârste 3-12 luni, 1-2 ani şi 2-3 ani), vestiar pentru personal, filtru, cabinet medical, birouri, izolator, oficiu, spălător vase, spaţii pentru cărucioare, grupuri sanitare, spaţii pentru rufe etc.

Imagine indisponibilă

Singurul impediment pentru darea în folosinţă la începutul anului viitor ar putea fi termenele de avizare, care le-au dat de furcă, de altfel, celor din administraţie şi cu alte ocazii. „Eu de doi ani de zile alerg pentru avizarea centrului socio-medical Caracal. Este o legislaţie dură, totuşi, în România, mai ales pe partea de ISU. Dacă ajungem să modificăm monumente istorice faţă de cum erau ele înainte, să ne încadrăm în norme, atunci nu mai sunt monumente istorice“, a mai spus viceprimarul, cu referire la situaţia în care Primăria Caracal se află pentru avizarea a trei proiecte de reabilitare a trei clădiri-monumente istorice din municipiu, pentru care documentaţia s-a făcut înainte de 2013, în prezent legislaţia având alte prevederi.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite