Cod Galben de ceaţă şi burniţă. Şoferii începători sunt sfătuiţi să amâne deplasările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceaţa va pune probleme pe drumurile din mai multe judeţe
Ceaţa va pune probleme pe drumurile din mai multe judeţe

Meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme severă imediată, ceaţa şi burniţa care va favoriza formarea poleiului punând probleme în special şoferilor.

Avertizările de ceaţă şi burniţă sunt valabile în judeţul Olt până la ora 10,00. Ceaţa va determina scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri, fiind vizate în special localităţile Corabia, Izbiceni, Ianca, Tia Mare, Vădăstriţa, Grojdibodu, Vişina, Giuvărăşti, Orlea, Gârcov, Ştefan cel Mare, Vişina Nouă, Gura Padinii, Vădastra, Urzica. Avertizarea acţionează şi în judeţul vecin, Dolj, unde de asemenea în zeci de localităţi se circulă cu dificultate din cauza vizibilităţii reduse.

Şoferii sunt sfătuiţi să ruleze cu viteză redusă şi să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele care circulă în faţa lor, în condiţii de vizibilitate redusă, avertizează poliţiştii, distanţa fiind mai dificil de apreciat corect.

„Oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzător şi curăţate periodic, pentru a asigurarea celei mai bune vizibilităţi.

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie amplasate la o distanţă mult mai mare faţă de autovehicul, decât în condiţii normale.

Conducătorii auto începători ar trebui să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, condiţii de ceaţă densă, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi!

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri ca intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi. Totodata, unde drumul nu este prevăzut cu trotuare, le reamintim pietonilor sa se deplaseze pe partea stângă a acestuia“, recomandă poliţiştii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite