Universitatea Româno-Germană din Sibiu gazdă pentru lansarea de carte „Europa monarhiei stărilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Sala Auditorium a Universității Româno-Germane din Sibiu, a fost lansată lucrarea Europa monarhiei stărilor a prof.univ.dr. Gheorghe Bichicean, prorectorul Universității. Evenimentul s-a desfășurat în prezența a peste 70 de invitați – cadre didactice, studenți, cercetători din domeniu.

CITIŢI ŞI:

Expoziție de evantaie, umbrele şi broderii din China la ”Franz Binder”

Directia 5 vine la Sibiu pentru un concert de Valentine’s Day

Zara face angajări pentru primul magazin pe care îl deschide în Sibiu

Lansarea de carte a fost prezentată de conf.univ.dr. Ioan Marian Țiplic, directorul Departamentului de Istorie, Patrimoniu și Teologie Protestantă din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Volumul Europa monarhiei stărilor, publicat la Editura Institutul European din Iași, se înscrie în cadrul cercetărilor istorice care au definit ca obiectiv studiul comparat al regimului reprezentativ al stărilor privilegiate – instituția Adunării de stări și regimul Monarhiei stărilor în Europa evului mediu.

În literatura de specialitate din țara noastră, Gh. I. Brătianu a precedat cercetarea instituției Adunărilor de stări în context european, într-o serie de studii, publicate într-un volum postum în anul 1996.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite