Universitatea din Sibiu şi-a premiat studenţii cititori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ULBS şi-a premiat studenţii cititori Câştigătorii concursului 'Citeşte şi biblioteca universitară te premiază' au fost premiaţi astăzi, în cadrul şedinţei Biroului Senatului Universităţii 'Lucian Blaga' din Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Admitere la facultate 2011 în Sibiu

Facultatile din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” au stabilit perioadele de admitere

Marele premiu, în valoare de 500 de lei a revenit studentei Libotean Claudia - Mihaela de la Facultatea de Litere şi Arte a ULBS, care a acumulat cel mai mare număr de taloane valide înscrise în concurs.

Studenţii Brudan Larisa - Maria, Păduraru Cornelia şi Mădălina Urulescu de la Facultatea de Medicină, Ciomaga Cristian de la Facultatea de Istorie şi Patrimoniu şi Lazăr Toma Florin de la Facultatea de Ştiinţe Economice au câştigat fiecare, prin tragere la sorţi, câte un premiu în valoare de 300 de lei. Concursul a fost iniţiat de reprezentanţii studenţilor în Senatul Universităţii, cu sprijinul Universităţii 'Lucian Blaga' din Sibiu şi al Bibliotecii Centrale a Universităţii, şi s-a desfăşurat în perioada 28 martie - 21 iunie 2011. Rectorul universităţii, prof. dr. ing. Constantin Oprean le-a înmânat personal studenţilor premiile felicitându-i pentru strădania lor şi şi-a exprimat speranţa că acestea vor fi doar primele dintre premiile pe care le va acorda studenţilor care trec pragul Bibliotecii Centrale a Universităţii 'Lucian Blaga' din Sibiu.

La rândul său, studenta Mădălina Urulescu a ţinut să mulţumească reprezentanţilor universităţii pentru iniţiativa de a premia studenţii cititori şi şi-a exprimat aprecierea faţă de condiţiile de studiu din cadrul Bibliotecii ULBS, declarând că pentru ea 'este o onoare şi o plăcere să studieze într-o bibliotecă atât de bine dotată şi într-un cadru atât de stimulativ'. Biblioteca Universităţii 'Lucian Blaga' din Sibiu, îşi desfăşoară activitatea într-un sediu modern, nou amenajat, care reuneşte centralizat întreaga bază documentară.


Cei care trec pragul Bibliotecii Centrale a Universităţii au la dispoziţie peste 600.000 de unităţi documentare şi 14.000 de volume periodice ordonate pe domenii, în săli cu acces liber la raft, dotate cu echipamente de conectare la internet, calculatoare, scannere, imprimante şi multifuncţionale.
Pe lângă toate acestea, Biblioteca Centrală a Universităţii 'Lucian Blaga' din Sibiu oferă acces online la importante baze de date internaţionale printre care Thomson Reuters, SpringerLink, ProQuest, Oxford Journals ş. a., cercetătorii ULBS putând consulta liber resurse bibliografice din toate colţurile lumii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite