Un miliardar german a donat peste 4 milioane de euro Universităţii din Sibiu. Ce l-a determinat să facă gestul caritabil. „Are rădăcini aici“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea rectoratului ULBS
Clădirea rectoratului ULBS

Un important institut din Berlin va dona suma de 4,2 milioane de euro Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu în urma unei înţelegeri dintre şefii celor două entităţi.

Ceremonia de semnare a unui acord dintre Institutul Hasso Plattner şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prin care instituţia germană donează suma de 4,2 milioane de euro către universitatea românească, a fost găzduită de Ambasada României la Berlin pe 19 iulie.

Administraţia ULBS a anunţat că donaţia este destinată construirii de laboratoare şi derulării proiectelor de cercetare, precum şi burselor studenţilor români ai Institutului Hasso Plattner. Proiectul a fost negociat în ultimii 2 ani de către profesorul Christoph Meinel, director al Institutului Hasso Plattner, şi profesorul Ioan Bondrea, rectorul ULBS, în urma unei iniţiative şi prin mijlocirea Ambasadei României la Berlin şi a ambasadorului Emil Hurezeanu. 

semnare acord intre ULBS si Institutul Hasso Plattner FOTO ulbsibiu.ro

FOTO ulbsibiu.ro

„Un mare câştig va fi acela că vom include în activităţile noastre grupuri de studenţi, companiile şi partenerii care fac cercetare-dezvoltare din Sibiu, astfel încât să creăm produse inovative şi pe acest lucru ne bazăm, că va exista un interes deosebit atât din partea cercetătorilor, cât şi din partea cadrelor didactice. Vom înfiinţa o bursă Hasso Plattner pe cercetare, pentru tineri cercetători şi, în acelaşi timp, pentru studenţi, cu susţinere serioasă din partea Institutului Hasso Plattner din Germania”, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă de marţi, rectorul ULBS, Ioan Bondrea. Acesta a subliniat că nu ştie „ca vreo universitate din România să primească o astfel de donaţie în ultimii 30 de ani”.

Rectorul universităţii din Sibiu a mai spus că, din 1 ianuarie 2019, tinerii cercetători ar urma să beneficieze de burse în valoare de 10.000 de euro, iar studenţii - de burse de cercetare de 5.000 de euro anual, din partea Institutului Hasso Plattner.

Hasso Plattner este miliardarul german care a înfiinţat acest institut şi care finanţează facultăţi din Germania şi SUA. Plattner a ales universitatea din Sibiu pentru că „are rădăcini aici", după cum a menţionat Bondrea.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite