Studenţii sibieni de la actorie au fost premiaţi în Croaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii de la Actorie din anul I al Facultăţii de Litere şi Arte, Catedra de Artă Teatrală au participat în acest sfârşit de săptămână la cea de-a patra ediţie a Festivalului de Teatru Academic de la Dakovo, Croaţia. Pentru prima dată în istoria festivalului, organizatorii au acordat premii trupelor participante, iar premiul pentru cea mai bună prezentare a fost înmânat studenţilor sibieni.

CITEŞTE ŞI:

Silviu Purcărete aduce „D’ale Carnavalului“, la Sibiu

Prezenţa studenţilor sibieni a devenit deja o tradiţie, aceştia fiind invitaţi în fiecare an în cadrul festivalului. În cadrul ediţiei din acest an, studenţii sibieni au prezenta spectacolul „Variaţiuni inocente”, o adaptare după romanele lui Mircea Cărtărescu. „Dramatizările, construite prin improvizaţie şi tehnici primare de trecere de la un text literar la text dramatic, vizează o cercetare a realităţii imediate cât şi a copilăriei, adolescenţei, maturităţii în România de dinainte şi de după '89”, a declarat Anca Bradu, coordonatorul proiectului. Spectacolul sibienilor a fost prezentat sâmbătă, 26 martie, de la ora 21:15 şi reuneşte studenţii clasei lectorului univ. dr. Anca Bradu, asist. univ. dr. Diana Fufezan:  Bogdan Bărbuşi, Paul Bondane, Andreea Chiriţescu, Victoria Costovici, Angela Lisa, Carmen Pîntece, Alexandru Popescu, Călin Roajdă, Ioan Savu, Adrian Strâmtu, Iulia Szabo, Maria Tomoiagă. „Juriul a notat în mod deosebit complexitatea spectacolului nostru ce îmbină tehnici folosite în dans, pantomimă şi improvizaţie” a declarata Diana Fufezan.

Festivalul de Teatru Academic de la Dakovo este organizat de Academia de Arte din Osijek, iar participarea studenţilor sibieni a fost susţinută de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Centrul de Cercetări Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului şi Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu. La ediţia din acest an a festivalului au participat studenţi din Békéscsaba (Ungaria), Cluj Napoca (România), Dakovo (Croaţia),  Leeds (Marea Britanie), Linz (Austria), Novi Sad (Serbia), Sarajevo (Bosnia şi Herzegovina), Sibiu (România) şi Zagreb (Croaţia).

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite