Sibiu: Olimpia Paraschiv promovează singurul festival de film din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olimpia Paraschiv promovează singurul festival de film din Sibiu
Olimpia Paraschiv promovează singurul festival de film din Sibiu

Olimpia Paraschiv are doar 26 de ani, a ajutat la promovarea a două ediţii Astra Film Fest şi consideră că filmul documentar deschide altfel de porţi către cultura şi civilizaţia altor popoare

Olimpia Paraschiv este o tânără „pe picioarele ei“, ştie ce vrea de la viaţă şi de la ea însăşi. Este foarte atentă la ce spune şi este foarte bine organizată. A dat admitere la Facultatea de Jurnalistică din Sibiu pentru că a fost atrasă de publicitate, asfel că a ales specializarea în relaţii publice. Acum, tot ceea ce a învăţat în facultate pune în aplicare la locul său de muncă. În septembrie 2007 s-a angajat la Astra Film, iar acum se ocupă de relaţia cu mass-media. A ales acest loc de muncă pentru că i s-a părut o experienţă bună pe termen lung. „După ce am terminat facultatea mi-am luat o vacanţă în Vama Veche, iar când m-am întors am văzut anunţul pe internet şi am aplicat la post“, spune Olimpia.
Cu filmul în Siberia şi Polonia
În 2008 a fost invitată la Cracovia, unde a vorbit studenţilor de acolo despre cum este să lucrezi ca tânăr la un festival de film. A ajutat la promovarea Astra Film Fest, printr-o proiecţie de filme, dar şi la promovarea Sibiului. „Personal am descoperit un alt oraş, o altă cultură. Am remarcat că polonezele sunt foarte feminine şi au o frumuseţe sălbatică. Din punct de vedere profesional am ajutat practic la o întărire a relaţiilor cu Polonia. Se cunoaşte faptul că studenţii polonezi vin la fiecare festival în număr mare. S-a consolidat relaţia dintre mediul academic polonez şi Astra Film Fest“, spune mulţumită Olimpia. Tot în 2008 a fost la Poznan, tot în Polonia, cu alt proiect de promovare, şi, tot în 2008 a fost la Novosibirsk (Noua Siberie) făcând parte dintr-o echipă de 27 de oameni care recreat acolo festivalul “Astra”. „A fost un fel de maraton, drumul până acolo a durat foarte mult, dar a fost plăcut. Fanfara 10 Prăjini venită cu noi a cântat chiar într-un local de acolo şi a avut un succes teribil. Am observat în schimb că oamenii sunt reci, nu foarte prietenoşi şi este greu să te înţelegi cu ei. Oraşul nu era foarte diferit de oraşele din România, aceleaşi blocuri şi clădiri comuniste, dar experienţa a fost frumoasă, iar publicul filmelor a fost foarte receptiv.“ Cu toate acestea, Olimpia Paraschiv a „ieşit“ prima dată din ţară pe când era în anul III de facultate. A fost în SUA cu un program work&travel, a lucrat la un magazin de îngheţată şi de sosuri picante. Magazinul comercializa circa 2000 de tipuri de sosuri şi a trebuit să le înveţe înt-o săptămână pe toate. Din SUA a învăţat să relaţioneze mai bine cu oamenii şi a învăţat că acolo clientul chiar este stăpân. A participat doi ani la rând la Olimpiadele Comunicării de la Bucureşti, de fiecare dată a luat locul trei, iar clienţii pentru care ea a scris proiecte de promovare au fost Ministerul Agriculturii şi Agenţia Naţională de Comuncaţii. Consideră că în cadrul acestor olimpiade a învăţat efectiv să scrie şi să lucreze la proiecte.
Întrebări şi răspunsuri
Ce înseamnă filmul documentar pentru tine?

Poate sună a clişeu, dar din filmul documentar chiar ai acces la anumite lucruri importante. Este evident că poţi călători, dar anumite locuri nu sunt accesibile. Înveţi să fii mai tolerant, cunoşti alte religii şi culturi.
Ce planuri de viitor ai? Te-ai gândit să te muţi în altă ţară?
Nu vreau să vorbesc despre planuri, pentru că există riscul ca ele să nu se mai întâmple. Legat de Sibiu, eu nu sunt o persoană care să fugă de probleme. Eu caut soluţiile, caut să îmbunătăţesc lucrurile.
Ce-i place
Am descoperit de curând că-mi place să gătesc, dar nu mâncăruri uzuale, ci specialităţi. Ultima dată am gătit caneloni umpluţi cu carne. Îmi place să joc jocul Sibiului, un joc inventat de jurnalista Beatrice Ungar. Este un joc de memorie cu imagini ale Sibiului. În general, îmi plac jocurile care-ţi pun mintea la contribuţie.
Ce nu-i place
Nu-mi plac gropile şi noroiul din  Sibiu. Mă enervează oamenii nehotărâţi, care nu-şi ţin cuvântul. Nu-mi mai place că în general românii tind să gândească negativ.
Profil
Născută: 4 aprilie 1984, Sibiu
Educaţie: Master în Management şi Marketing
Familie: logodită


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite