Sibiu: Concertul-tribut Anca Parghel, eşec total de organizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana-Maria Galea a cântat o oră pentru memoria Ancăi Parghel.
Ana-Maria Galea a cântat o oră pentru memoria Ancăi Parghel.

La un an de la moartea solistei de jazz Anca Parghel, concertul-tribut organizat la Sibiu s-a desfăşurat cu sala goală.

Concertul „Tribute to Anca Parghel“ care a avut loc joi seară la clubul Bohemian Flow a adunat nu mai mult de cinci oameni! Organizat de revista 24-FUN, evenimentul nu a avut parte de promovare şi astfel, solista de jazz Ana-Maria Galea şi chitaristul Alex Man s-au găsit în penibila situaţie de a cânta într-o încăpere goală. „Este foarte trist ce se întâmplă. Anca Parghel a fost o mare artistă care nu merită asta. Organizatorii şi-au încălcat toate obligaţiile contractuale, o să mai cântăm un cântec după care o să plecăm“, a declarat Ana-Maria Galea de pe scenă.

Concertul a început în jurul orei 21.20 şi s-a încheiat la aproape o oră după, în ciuda declaraţiilor de după fiecare melodie ale solistei care arătau indignarea şi dorinţa de a încheia recitalul. „Nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva niciodată“, a precizat cu o voce emoţionată Ana-Maria Galea. Din difuzoare s-au auzit melodii ca „Feelings“, „Night and day“ şi „Love for sale“ iar puţinii oameni prezenţi în public ar fi aşteptat ca pe ecranul din spatele scenei să ruleze imagini cu Anca Parghel. „Dacă tot este tribut pentru Anca Parghel, să fie şi ceva imagini cu ea“, a spus unul din spectatori.

Reprezentanţii clubului Bohemian Flow au încercat să scape de vina de a fi aşteptat nişte solişti cu sala goală. „Noi doar am pus locul la dispoziţie pentru acest concert, nu suntem organizatorii. Nu-i vina noastră că cei de la 24-FUN nu şi-au promovat evenimentul“, a precizat Mihai Neguş, proprietarul clubului.

Contactaţi telefonic pentru că la concert nu au fost prezenţi, reprezentanţii 24-FUN se eschivează şi dau vina pe toţi ceilalţi implicaţi. „Promovare s-a făcut, însă atât Mihai cât şi Ana-Maria şi Alex s-au decis târziu asupra datei, adică cu cinci-şase zile înainte de eveniment. Ceea ce înseamnă foarte târziu. Plus că şi seara de joi nu e foarte potrivită pentru concerte live şi nici acest gen muzical nu prea are mulţi fani“, a declarat Cristina Ioniţă, manager pe Sibiu a revistei 24-FUN.

Ana Maria Galea este una dintre vocalistele care au avut marele noroc de a lucra cu Anca Parghel. Este din Târgu Mureş, a absolvit Facultatea de Teatru din acelaşi oraş şi face parte din tânăra generaţie de vocaliste de jazz din România. Stilurile abordate de ea sunt dintre cele mai diverse de la Beep-Boop la Hard Bop, Fusion şi chiar Free Jazz  şi în concerte îmbină arta dramatică cu muzica. Chiar la concertul în memoria Ancăi Parghel a monologat în versuri despre frumuseţea şi valoarea inestimabilă a celei care a fost supranumită diva jazzului românesc.

Concertul a comemorat un an de la moartea artistei, pe 5 decembrie 2008 Anca Parghel trecând în lumea celor drepţi la un spital din Timişoara.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite