Sibiu: Bolnavul de porcină nu poate fi transferat de la Reanimare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul din Agnita care a fost grav bolnav din cauza gripei porcine timp de patru săptămâni trebuia să fie mutat astăzi de la Terapie Intensivă într-un salon. Pentru că este încă dependent de tubul de obigen, el va rămâne la secţia ATI până la externare.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani care timp de trei săptămâni a respirat doar cu ajutorul aparatelor de ventilaţie mecanică trebuia să fie mutat astăzi într-un salon al Spitalului Judeţean. Medicii îl ţin însă în continuare la secţia ATI din cauza necesităţii folosirii măştii de oxigen. Reprezentanţii DSP spun că acesta şi-a revenit după cumplita încercare prin care a trecut şi că starea lui este bună. Data externării nu este încă stabilită, dar sunt şanse ca bărbatul să ajungă acasă în câteva zile.

Celălalt bărbat grav bolnav de gripă porcină, sibianul de 51 de ani, este în continuare intubat la Terapie Intensivă, starea sa fiind neschimbată de la sfârşitul lunii decembrie. Atât acesta cât şi bărbatul din Agnita care s-a însănătoşit suferă de obezitate.

Cazurile celor doi bărbaţi sunt singurele deosebit de grave din cele 127 de cazuri de îmbolnăvire cu AH1N1 care au fost confirmate în judeţul Sibiu.În Sibiu s-a înregistrat un singur deces din cauza virusului gripal nou, în luna decembrie.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite