REZULTATE BAC 2013 FOTO Krisztina Pal, eleva care a terminat cu 10 şi BAC-ul, şi Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“, cel mai bun liceu din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
krisztina pal1

Visează că va ajunge un cercetător renumit în domeniul geneticii şi cu siguranţă are toate şansele, ţinând cont că până acum a făcut colecţie de note de 10 nu doar la Bacalaureat, ci şi în anii de liceu petrecuţi la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“, cel mai bun din Sibiu.

Krisztina îşi spune povestea cu modestie şi cu un zâmbet care topeşte instantaneu şi cea mai îngheţată dintre inimi. A făcut şcoala generală tot la Gheorghe Lazăr şi a intrat la liceu prima, având cea mai mare medie de admitere din judeţul Sibiu. E mândră de şcoala pe care a absolvit-o şi are numai cuvinte de laudă pentru profesorii şi colegii ei.

„Aş vrea să le mulţumesc tuturor profesorilor care m-au îndrumat în aceşti ani de liceu, fără ajutorul lor nu cred că ar fi fost posibil acest rezultat. Aş vrea să le mulţumesc şi profesorilor care m-au ajutat în afara orelor şi nu în ultimul rând familiei şi prietenilor care m-au susţinut în această perioadă foarte stresantă, care m-au „suportat”, cu toate emoţiile. Am avut norocul să fiu într-o clasă cu elevi deosebiţi, interesaţi de învăţătură, un mediu care într-adevăr m-a stimulat. În afara competiţiei pentru note, care e firească şi benefică, s-au legat şi multe prietenii”, spune Krisztina.

Reţeta unui BAC de nota 10

Spune zâmbind că a ştiut ce drum vrea să urmeze în viaţă încă dinainte de a începe liceul, mai exact în vacanţa de dinainte de liceu, când se pregătea pentru lotul pentru olimpiada de ştiinţe, a început să studieze manualele de liceu şi a descoperit, în cel de biologie, partea de genetică. „M-am simţit atrasă, apoi am primit tot mai multe cărţi, am citit mai mult şi mi-am dat seama că ăsta e drumul”, spune Krisztina, zâmbind.

În liceu, a mers la olimpiade naţionale de chimie, fizică şi biologie, a făcut parte din lotul lărgit pentru olimpiada de ştiinţe pentru juniori dar a făcut parte şi din trupa de teatru a liceului, din consiliul şcolar al elevilor şi a fost redactor la revista liceului, lucru la care a ţinut şi ţine în continuare foarte mult. „Cred că am fost foarte implicată, sau cel puţin mi-am dorit asta. Lazărul mi-a oferit foarte multe posibilităţi să mă exprim, să-mi conturez personalitatea”, adaugă Krisztina.

Spune că 10-le la BAC l-a obţinut printr-o pregătire temeinică atât la orele de curs cât şi acasă, unde s-a axat pe punctele ei slabe, acolo unde a simţit că trebuie să-şi îmbunătăţească cunoştinţele. Nu a privit niciodată timpul alocat studiului ca pe un sacrificiu şi a păstrat în permanenţă echilibrul, nu au lipsit nici ieşirile şi cu prietenii şi colegii.  

Visează o carieră în domeniul geneticii

Acum, se pregăteşte de admitere la Facultatea de Medicină din Cluj, acolo unde BAC-ul nu se ia absolut deloc în calcul, şi visează la o carieră frumoasă în cercetare. Admite că, după facultate, probabil se va gândi foarte serios la opţiunea plecării în străinătate. „Dacă sistemul ar face suficient de multe nu ar mai exista atât de multe persoane care să studieze în străinătate. Cred că trebuie să le oferim mai multe posibilităţi să-şi dezvolte cunoştinţele într-un domeniu care îi interesează. Dacă ar fi mai încurajată această latură a cercetării cred că ar fi mai motivaţi”, este de părere Krisztina.

În timpul liber, atât cât îi rămâne, se relaxează făcând plimbări în natură, citeşte cu plăcere iar vara trecută şi-a descoperit un nou hobby, şi anume scufundările.  

REZULTATELE NOMINALE ALE PRIMEI SESIUNI DE BACALAUREAT DIN JUDEŢUL SIBIU POT VI VĂZUTE AICI

Alte articole despre Bacalaureat 2013: 

BAC 2013 SIBIU Cei mai buni elevi ai Sibiului - Ioana Haţegan, bursieră a Facultăţii de Drept din Heildeberg, şi Paul Vacariu, olimpic internaţional

ADMITERE LICEU 2013 POVEŞTILE CELOR MAI BUNI PROFESORI DIN JUDEŢUL SIBIU Petru Vlad, profesor de matematică: „E emoţionant când vin foşti elevi, să-mi spună cât de mult le foloseşte ce i-am învăţat”

Cele mai bune licee din Sibiu

REZULTATE EVALUARE NATIONALĂ 2013 Albert Crucean, singurul elev din judeţul Sibiu care a terminat gimnaziul si Evaluarea Naţională cu 10 pe linie FOTO


 

 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite