Raed Arafat, întâlnire la Sibiu pe tema gestionării situaţiilor limită în cadrul evenimentelor de anvergură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat va vorbi la Sibiu despre gestionarea situaţiilor de criză în cadrul evenimentelor mari
Raed Arafat va vorbi la Sibiu despre gestionarea situaţiilor de criză în cadrul evenimentelor mari

Mai mulţi experţi din România şi Europa vor intra într-un dialog despre gestionarea situaţiilor limită în cadrul evenimentelor de mare anvergură. Conferinţa "Situaţiile de criză în festival” va avea loc vineri, 28 iulie, începând de la ora 14.45, la Sala Thalia din Sibiu. Printre participanţi se numără şi secretarul de stat Raed Arafat.

Această sesiune a conferinţei va aborda problematici precum ameninţări teroriste, vreme nefavorabilă, probleme de ultim moment privind licenţele de organizare, momente de panică sau alte situaţii neprevăzute.

Invitaţi în cadrul panelului sunt Dr. Raed Arafat, Secretar de Stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Stephan Thanscheidt – director al companiei FKP Scorpio, Germania, cel mai mare producător de festivaluri din Europa, Thomas Zsifkovits – co-proprietar al companiei Barracuda Music, Austria, organizatorul renumitului festival Novarock, Chris Kemp - doctor în psihologie cognitivă, expert în psihologia maselor şi managementul mulţimii, consilier al poliţiei britanice şi responsabil cu pregătirea echipelor de securitate la Jocurile Olimpice şi Paralimpice, Marea Britanie.

Întâlnirea de la Sibiu, care face parte din East European Music Conference, aduce la aceeaşi masă factorii implicaţi în gestionarea evenimentelor mari, care vor aborda probleme de interes major pentru industria festivalieră şi pentru evenimentele culturale. Anticiparea situaţiilor neprevăzute de către organizatorii de spectacole, precum şi managementul corespunzător al riscurilor şi situaţiilor limită, existenţa unui dialog constructiv între organizatori şi autorităţi, creşterea nivelului serviciilor oferite sau campaniile de educare a participanţilor la evenimente, pentru a şti cum să se comporte în situaţii limită, se înscriu în categoria activităţilor care au ca scop creşterea gradului de protecţie şi siguranţă a participanţilor la evenimente. 

"Este important ca în urma conferinţei să se constituie un grup de iniţiativă care să monitorizeze implementarea unor acţiuni concrete, cu impact pozitiv asupra industriei de profil şi care să menţină un dialog permanent între toţi cei implicaţi", transmit organizatorii evenimentului

Reunind elita industriei muzicale europene în zece sesiuni tematice distincte, East European Music Conference şi-a asumat misiunea de a identifica soluţii pentru dezvoltarea pe termen lung a industriilor culturale şi creative în România. Situaţiile de criză în cadrul evenimentelor cu public larg reprezintă teme de importanţă majoră într-o Europă în plin proces de schimbare. Mai mult decât oricând, teme precum managementul situaţiilor limită sau siguranţa maselor la concerte şi festivaluri joacă un rol important. În România, care a trecut prin tragedia Colectiv şi a pus în evidenţă slăbiciuni şi carenţe semnificative ale acestui sistem, remodelarea şi adaptarea legislaţiei devine o necesitate.

 “Membrii Grupului European de Siguranţă la Evenimente (European Event Safety Group) lucrează în colaborare cu autorităţile locale, regionale sau naţionale în întreaga Europă, oferindu-le consiliere cu privire la cele mai noi metode de securitate, din perspectiva unor practicieni cu o vastă experienţă. Consultanţa se face în beneficiul poliţiei, paramedicilor sau echipelor de pompieri, experţii coordonând şi strategiile de interoperabilitate a acestor servicii în situaţii concrete de criză. Membrii European Event Safety Group au colaborat cu autorităţile în cazurile unor dezastre majore, contribuind, de asemenea, şi la schimbarea legislaţiei specifice”, declară Chris Kemp, de la European Event Safety Group.

Sesiunea va avea loc în data de 28 iulie 2017, între orele 14:45 – 16:00 şi se va desfăşura la Sala THALIA, Sibiu. Detalii despre participarea la eveniment se găsesc pe site-ul eemusic.ro.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite