Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Turul doi în Sibiu, ora 16.00: 46,98%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Sibiu, numărul persoanelor cu drept de vot înscrise pe listele electorale pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale este cu 213 mai mare decât cel din primul tur de scrutin. Creşterea este dată de tinerii care au împlinit 18 ani în perioada 3 – 16 noiembrie 2014. Potrivit datelor Biroului Electoral Central, la ora 16.00, prezenţa la vot în judeţul Sibiu a fost de 46,98%.

UPDATE ORA 17.50 La ora 16.00, în judeţul Sibiu, prezenţa la vot a fost de 46,98%. În mediul urban au votat 48,20% din alegători, iar în mediul rural au votat 44,20% din alegători.

UPDATE La ora 13, în Sibiu se prezentaseră la urne 28,41% dintre alegători, comparativ cu 22,58 % întregistraţi până la ora 13.00 în primul tur.

UPDATE ora 11.00: La ora 10.00, s-au prezentat la urne 8,38% din  alegătorii din Sibiu. 

Astfel, pe listele electorale pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale sunt înscrise 376.962 de persoane, potrivit Autorităţii Electorale Permanente. 

În judeţul Sibiu sunt organizate 370 de secţii de votare, din care 105 în municipiul Sibiu (inclusiv Păltiniş) şi 42 în municipiul Mediaş.

Instituţia Prefectului – Judeţul Sibiu a primit de la Ministerul Afacerilor Interne, în vederea predării către preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, 414.743 de buletine de vot şi 223.228 de timbre autocolante care se aplică pe cărţile de identitate. 

Votarea se desfăşoară duminică, 16 noiembrie, în intervalul orar 7,00 – 21,00.

Vă mai recomandăm:   

EXCLUSIV Misterul celor şase case ale lui Klaus Iohannis. Unde sunt şi cât valorează casele candidatului ACL la prezidenţiale

Unul dintre cele mai fierbinţi subiecte ale campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale 2014 sunt cele şase imobile deţinute de Klaus Iohannis şi de soţia sa în municipiul Sibiu. Controversele au fost cu atât mai mari cu cât candidatul ACL la Preşedinţie a fost foarte rezervat în privinţa acestui subiect. Pentru a face lumină în acest caz, jurnaliştii „Adevărul“ au mers pe urmele imobilelor primarului din Sibiu.

EXCLUSIV Klaus Iohannis. Secretele neamţului care vrea să fie preşedintele României

Klaus Werner Iohannis este primul personaj prezentat în detaliu, din seria candidaţilor la preşedinţia României, în cadrul campaniei „Alege preşedintele”, pe care ziarul „Adevărul” o demarează astăzi atât în ediţia tipărită, cât şi în cea online, pe www.adevarul.ro.

Ce înseamnă România pentru ungurii din secuime: „Mă simt ungureşte, nu româncă. Părinţii sunt unguroaică”

O discuţie simplă în limba română, pe plaiurile Ţinutului Secuiesc, se transformă într-o adevărată încercare pentru mulţi locuitori de aici. Copiii recunosc că li se predă la şcoală limba ţării lor, chiar şi câte trei - patru ore pe săptămână, dar asta nu le este suficient pentru a putea să te înţeleagă sau să-ţi răspundă.

VIDEO Cum văd autonomia ungurii din Ţinutul Secuiesc: „Nu ştiu să vă explic ce este, nu prea gândesc despre aceste lucruri”

Cu puţin timp înainte de intrarea în campanie electorală, liderii UDMR au depus în Parlament un nou proiect privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Jurnaliştii „Adevărul” au vrut să afle cum a ajuns acest proiect în inima Secuimii, în Harghita şi Covasna, la oamenii de rând. Părerile lor sunt împărţite.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite