Preşedintele Asociaţiei Elevilor, în cazul preotului care s-ar fi masturbat la şcoală: „Cum reacţiona societatea dacă în locul profesorului era un elev?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Asociaţiei Elevilor, constănţeanul Constantin Alexandru Manda, a criticat măsura luată de conducerea Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mica împotriva elevelor care au filmat un profesor de religie în timp ce acesta s-ar fi masturbat în sala de clasă.

Manda consideră că adevăratul vinovat este preotul profesor şi că Inspectoratul Şcolar Sibiu şi conducerea liceului ar face o mare greşeală dacă ar pune în aplicare propunerea scăderii mediei la purtare pentru cele trei eleve. 

Preşedintele Asociaţiei Elevilor a criticat şi poziţia ministrului Educaţiei, Valentin Popa, după ce ministerul a trimis, ieri, 3 februarie, un comunicat în care se preciza că fetele ar fi vinovate fiindcă au procedat greşit filmându-l pe profesor.  

Ce scrie preşedintele Asociaţiei Elevilor 

„Cazul sanctionarii fetelor din Sibiu, care l-au filmat pe profesorul de religie masturbandu-se in timpul orei, in 5 puncte:

1) Ministrul Educatiei a iesit cu nonsalanta public si a spus ca fetele nu au procedat corect, facand public acel filmulet, asta in conditiile in care DIRIGINTA CLASEI A INCERCAT SA MUSAMALIZEZE, atunci cand a fost sesizata. Se naste urmatoarea intrebare legitima: ce dorim sa ii invatam pe elevi in scoala? Sa dea dovada de civism, sesizand faptele ilegale pe care le iau la cunostinta, sau sa se complaca in mocirla nerespectarii legii, de frica repercursiunilor?

2) Scoala invoca Regulamentul de organizare a unitatilor de invatamant, care interzice elevilor sa utilizeze telefonul mobil in timpul orei si ii obliga sa il depoziteze intr-un spatiu special amenajat. Acest lucru ma face doar sa intensific demersurile pentru anularea in instanta a acestei aberatii. Daca acele fete nu aveau telefonul in posesia lor, cum mai puteau filma aceasta oroare, pentru a o aduce la cunostinta opiniei publice? Le-ar fi crezut cineva fara dovezi? Se pare ca si atunci cand au dovezi evidente tot ele sunt de vina…

image

3) Este jenant cum sistemul – ministerul, scoala, sindicatele si colegii profesorului se complac, luandu-i apararea acestuia sau nespunand nimic, alegand vechea metehna a ascunderii gunoiului sub pres. Cu o astfel de mentalitate nu ne vom face bine ca sistem educational si societate.

4) Inteleg ca reprezentantul elevilor din Consiliul de administratie de la nivelul liceului a fost de acord cu sanctionarea colegelor lui. Scoala romaneasca nu cultiva valori si principii, deci evident ca si in miscarea de reprezentare a elevilor intalnim persoane fara coloana vertebrala si fara un compas moral. In 5 ani de elev reprezentant nu m-am lasat niciodata prada amenintarilor si tentativele de santaj, desi au fost multe si unele chiar in conditii limita.

5) Inchei prin a sublinia dubla masura din scoala romaneasca. Puneti-va o intrebare, va rog – cum ar fi reactionat societatea daca in locul profesorului era un elev? Mai mult decat sigur pana acum ar fi fost deja exmatriculat, trimis la controale psihiatrice, iar toti elevii din Romania ar fi fost pusi la zid de deontologii de serviciu”, a scris pe Facebook preşedintele Asociaţiei Elevilor.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite