Pelerinaj de Florii, în premieră, pe străzile Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată, credincioşii din Sibiu sunt chemaţi la un peperinaj, pe străzile oraşului, de sărbătoarea Floriilor.

C ITIŢI ŞI

Mitropolitul Ardealului : „ÎPS Bartolomeu a biruit pentru noi“

Procesiunea, organizată de Mitropolia Ardealului, se va desfăşura mâine, între orele 16.40 şi 19.00, pe un traseu care include şase biserici din municipiu.

„Suntem bucuroşi să anunţăm, anul acesta, iniţierea pelerinajului de Florii, care marchează încheierea Postului Patruzecimii şi începerea Săptămânii Patimilor. Este un moment de încărcătura spirituală deosebită, pentru că Sambata lui Lazăr, Invierea lui Lazăr, prefaţează Învierea Mantuitorului. Este, totodată, un act de bucurie“, transmite ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

Pelerinajul va porni de la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, de pe strada  Gheorghe Dima. Credincioşii se vor îndrepta apoi către bisericile de pe străzile Mihai Viteazu, Nicolae Iorga, Ştefan cel Mare şi Constituţiei, urmând ca, în jurul orei 19.00, să ajungă la Catedrala Mitropolitană.

„Aici, pelerinii vor fi binecuvântaţi, se vor binecuvânta icoanele şi ramurile pe care le vor purta în mâini şi vor primi un cuvânt de învăţătură. Vom intra apoi în Catedrală  şi aici va avea loc ultima parte a Vecerniei“, a completat Mitropolitul Ardealului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite