Micuţii care vor să meargă la clasa pregătitoare în limba germană pot fi înscrişi la orice şcoală, indiferent de circumscripţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
clasa pregatitoare adevarul

225 de locuri sunt disponibile la clasele pregătitoare în limba germană din municipiul Sibiu, iar însctierile încep pe 2 aprilie.

Noutatea este că părinţii care optează pentru clasele pregătitoare în limba germană îşi pot duce micuţii la cel şcoală vor, indifferent de circumscripţie. 

“Ca o noutate pentru acest an şcolar, în baza metodologiei, Inspectoratul Şcolar Sibiu nu a alocat circumscripţii şcolare pentru limba germană. Fiecare unitate de învăţământ din localităţile în care avem mai mult de o unitate şi mă refer aici la Sibiu, Mediaş, Avrig Agnita şi Răşinari, pentru toate aceste unităţi avem circumscripţii şcolare pe secţie română. Pentru secţia germană nu avem circumscripţie, existând posibilitatea ca părinţii să-şi înscrie copilul la ce unitate doreşte. Dacă numărul de înscrişi este mai mare decât numărul de locuri, metodologia permite în acest an evaluarea competenţelor de limbă, deci evaluarea cunoştinţelor de limbă germană pe care le are copilul în momentul în care doreşte să intre în clasa pregătitoare”, a explicat Diana Bucuţa, inspector de specialitate la învăţământul primar din cadrul Inspectoratului Şcolar Sibiu.

Înscrierile pentru clasa pregătitoare vor avea loc în două etape, prima cu începere din 2 aprilie iar cea de-a doua, din 7 mai. Şcolile care fac înscrieri pentru clasa pregătitoare, secţia germană, în municipiul Sibiu sunt Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2, Şcoala cu clasele I-VIII “Nicolae Iorga” , Şcoala cu clasele I-VIII nr. 4, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 18, Colegiul Naţional “Octavian Goga”, Colegiul Naţional Pedagogic “Andrei Şaguna” şi Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”.

La două unităţi de învăţământ, respectiv Şcoala cu clasele I-VIII “Nicolae Iorga” şi Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2, vor fi înfiinţate câte două clase cu ptredare în limba germană iar la celelalte, câte o clasă. 

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite