Festival internaţional de benzi desenate, în aprilie la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu « în parteneriat cu Asociaţia « Solidarité 35 Roumanie » din Franţa organizează în zilele de 4, 5 si 6 aprilie 2014 în Sala CIT a Primăriei Sibiu (Piaţa Mare) a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Benzi desenate de la Sibiu.

Festivalul îsi va deschide porţile pentru public în ziua de vineri, 4 aprilie 2014 la ora 18,00 în sala CIT aflată în sediul Primăriei Sibiu din Piaţa Mare, când va avea loc inaugurarea şi o prezentare generală a autorilor invitaţi.

Sâmbătă 5 aprilie, Festivalul îşi va primi publicul între orele 10,00 -17,00. Programul festivalului va cuprinde numeroase activităţi : expoziţii, vânzare de carte cu dedicaţii din partea autorilor, lansări de carte, workshop-uri, conferinţe,  meciuri de benzi desenate : performanţe artistice în direct unde autorii vor lansa provocări pe hârtie. 

Duminică, 6 aprilie,  între orele 10,00 – 14,00,un juriu format din autori profesionişti va înmâna premiile câştigătorilor  concursului de benzi desenate « Oraşul Sibiu ». Concursul se adresează tinerilor între 11 si 18 ani şi se va încheia pe data de 24 martie. Participanţii mai au timp să se înscrie la una din cele două categorii : banda desenată în limba română,respectiv banda desenată în limba franceză, şi să depună planşele (în format A3) la sediul Asociaţiei de prietenie « Ille et Vilaine – Sibiu » (APIVS), din Sibiu, Str. Konrad Haas, nr. 14, 550177. 

În săptămâna « Să ştii mai multe, să fii mai bun » (7 – 11 aprilie 2014), Festivalul va continua cu ateliere de benzi desenate pentru elevii din şcolile şi liceele din Sibiu şi judeţ. La această a doua ediţie sunt invitaţi trei autori francezi şi cinci autori români. Intrarea la Festival este gratuită, iar în week-end vizitatorii vor putea cumpăra cărţile de benzi desenate ale autorilor prezenţi. 

Vă mai recomandăm: 

25 de ore de teatru non-stop, pentru sibieni

În perioada 5-6 aprilie 2014 va avea loc la Sibiu a patra ediţie a maratonului „25 de ore de teatru non-stop”. Festivalul, organizat de Asociaţia Culturală BIS, s-a născut în primăvara anului 2011 din dorinţa de a celebra Ziua Mondială a Teatrului.

Cinci nominalizări la Gala UNITER 2014 pentru Teatrul Naţional din Sibiu

Uniunea Teatrală din România a anunţat lista nominalizărilor pentru ediţia din acest an a Galei Premiilor UNITER. Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu a fost nominalizat la cinci categorii.

3.000 de minute de teatru în martie, la Sibiu. Iubitorii de teatru sunt aşteptaţi la 34 de reprezentaţii dintre care 3 premiere

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă în luna martie 3005 minute de teatru, împărţite în nu mai puţin de 34 de reprezentaţii, ce vor avea loc în 4 spaţii de joc diferite.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite