Exerciţiu de alarmare publică în municipiul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pompieri incendiu

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Sibiu organizează în data de 14 mai un exerciţiu de alarmare publică. Se va simula intervenţia în cazul unui cutremur, iar personalul din unităţile de învăţământ va fi evacuat din clădiri.

Exerciţiul începe la ora 9.30 când sistemul de înştiinţare - alarmare al municipiului Sibiu (sirenele) vor fi pornite pentru a înştiinţa populaţia cu privire la producerea unui cutremur. Formaţiunile de intervenţie, de sprijin şi colaborare vor fi alarmate în acel moment, iar personalul din instituţiile de învăţământ (şcoli generale şi licee) va fi evacuat din clădiri.

Cu începere de la ora 10, formaţiunile de intervenţie vor executa o acţiune de stingere a incendiului izbucnit la Casa de Cultură a Sindicatelor. Personalul existent în această clădire va fi evacuat şi vor fi căutate şi salvate persoanele prinse sub dărâmături cu ajutorul câinilor antrenaţi special în acest scop. De asemenea, echipa de intervenţie a Serviciului Judeţean de Salvamont va salva persoanele blocate la etajele superioare.

La ora 10.40, pe stadionul de antrenament de lângă stadionul municipal, va fi prezentată o tabără de sinistraţi organizată şi instalată aici de Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă. În zona stadionului va fi organizată şi o expoziţie cu materiale şi tehnică de intervenţie şi prim ajutor.
 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite