Dosarul cămătăriei de la Sibiu: Toate actele făcute de angajata de la Cadastru, trimise la București

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetările continuă în dosarul cămătarilor de la Sibiu, dosar în care, până în acest moment, un notar și șase persoane au fost arestate preventiv. Toate actele făcute de Bianca Jucan, angajată la Cadastru și soția unuia dintre liderii grupării, au fost trimise pentru verificări la București, după ce un corp de control de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a fost în aceste zile la Sibiu.

Bianca Jucan este soția lui Bogdan Jucan, unul din liderii grupării, în prezent arestat preventiv pentru 29 de zile. Potrivit DIICOT, actele în dosarul cămătăriei de la Sibiu ”erau întocmite în majoritatea cazurilor la Biroul Notarial al unuia dintre invinuiți, la solicitarea și conform indicațiilor membrilor grupării  și cu sprijinul unei angajate din cadrul OCPI Sibiu, care asigura în mod preferențial obținerea certificatelor de carte funciară”. Cum operează frăţia cămătarilor cu notarii

Tânăra este în prezent în concediu de maternitate, însă în aceste zile a venit la serviciu pentru a da explicații, la Sibiu fiind trimis corpul de control al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Plase întregi de documente, trimise la București

După control, au fost cerute toate documentele făcute de tânără de când lucrează al Cadastru în Sibiu, acestea trebuind să ajungă până luni loa agenția din București. Astfel că acum trei angajate ale instituției muncesc la foc continuu, pentru a xeroxa toate documentele și a le trimite în timp util la București.

”Au luat toate hârtiile de când s-a căsătorit cu omul acesta, verifică toate hârtiile pe care le-a lucrat. Sunt 3 persoane care copiază non-stop toate documentele pe care le-a lucrat, sunt plase întregi de documente, până luni dimineața trebuiesc trimise la București”, spune Puiu Fesan, directorul Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OJCI) Sibiu.

Acesta spune că, atâta timp cât a fost la sediul instituției, tânăra s-a arătata calmă și și-a susținut nevinovăția.

”Ea și-a dat cuvântul că nu a făcut nicio neregulă, că nu a făcut nimic, decât în limita legii. Era liniștită, calmă, chiar am fost surprins, știind că soțul ei e acolo unde e”, adaugă Puiu Nicolae Fesan.

Dosarul este așteptat la București

Notarul Răzvan Mărginean și alți șase inculpați au fost arestați preventiv în dosar de către magistrații Curții de Apel Alba Iulia, însă decizia a fost atacată cu recursuri, dosarul fiind așteptat la București, la Înalta Curte de casație și Justiție, căreia îi revine competența de a judeca recursurile.

Membrii grupării sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, şantaj, cămătărie şi spălare de bani. Anchetatorii spun că membrii grupării dădeau bani cu împrumut, cu dobânzi foarte mari, împrumuturi garantate cu terenuri sau case.Dobânzile foarte mari erau impuse prin contracte notariale, iar prejudiciul în dosar depăşeşte un million de euro. Ulterior, pentru recuperarea banilor, membrii grupării îşi ameninţau şi îşi băteau victimele, pentru a le determina să plătească sumele şi dobânzile din contractele de împrumut.

Până acum, au fost identificate 15 victime, însă anchetatorii se așteaptă să mai primească și alte reclamații, mulți păgubiți fiind reticienți până acum, din cauza sentimentului de frică, atâta timp cât membrii grupării erau în libertate.




Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite