Conditii de cinci stele, în căminele studenţeşti din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi pare greu de crezut, unul dintre căminele studenţeşti din Sibiu oferă condiţii mai mult decât decente pentru studenţii săi. Dotate cu câte un pat, mobilier de ultimă generaţie şi baie proprie cele peste 100 de camere din căminul 3 au mare priză la tinerii acre vin să înveţe în Sibiu

CITIŢI ŞI

Au început înscrierile pentru un loc în căminele studenţeşti din Sibiu

Primii dintre aceştia s-au instatal, deja, comod, în căminul care le va deveni casă în anul universitar ce tocmai a început. Când au văzut o asemenea minunăţie, chiar şi studenţii străini au scos pălăria şi au afirmat că în căminele de la ei din ţară, nu sunt asemenea condiţii.

Zhang Jin Xue este din China şi ieri şi-a luat în primire camera în care va locui, cât va studia la Sibiu. Încărcată cu zeci de bagaje, tânăra s-a arătat extrem de mulţumită de condiţiile în care va locui. „ Am făcut primul an de facultate în China, iar acum am ales să vin la Sibiu, deoarece am primit o bursă. Îmi place foarte mult aici şi sunt încântată de acest cămin. În China, stau câte şase pesoane într-o singură cameră, nici nu se compară. Este mult mai frumos aici. Avem şi bucătărie, unde putem să gătim mâncare tradiţională chinezească“, a spus tânăra în vârstă de 20 de ani, care se va număra anul acesta printer studenţii Facultăţii de Stomatologie din Sibiu.

Zhang Jin Xue  nu este însă singura studentă încântată de condiţiile din cămin. De aceeaşi părere este şi Wang Sheng, sosit, de asemena din China. „ Îmi place foarte mult. Camerele sunt foarte curate, luminoase, iar oamenii pe care i-am întâlnit aici sunt şi ei foarte amabili. Este primul an la Sibiu şi sunt foarte mulţumit de alegerea pe care am făcut-o“, a spus tânărul, în vârstă de 22 de ani.

Taxe între 490 şi 640 de lei
Administratorul căminului este, la rândul lui, mulţumit de comportamentul studenţilor străini, cu care spune că nu a avut probleme nici în anii anteriori. „ Sunt nişte tineri cu mult bun simţ. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar trebuie să recunosc că sunt mai liniştiţi decât studenţii noştri“, a spus Marcel Bâscă.

Cel mai modern cămin din Sibiu dispune de 130 de camere, dintre care trei sunt apartamente şi sunt rezervate în special cadrelor universitare, alte şapte au câte două paturi şi toate celelalte sunt dotate cu câte un singur pat. Tarifele de cazare diferă, în funcţie de statutul studentului. Astfel, cei de la buget scot lunar din buzunare câte 490 de lei, studenţii cu taxă şi strâinii din UE plătesc câte 550 de lei, iar pentru strâinii din afara graniţelor europene, taxa lunară este de 640 de lei.

Cazările sunt în toi
Cazările în căminele sibiene sunt în plină desfăşurare. Cei 2.000 de studenţi care au avut norocul să primească o cameră pentru anul universitar 2010-2011 sunt aşteptaţi să semneze contractele până mâine seară, la ora 20.00. Cei care nu se vor prezenta îşi vor pierde locul, redistribuirea acestora fiind programată pentru 4 octombrie.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite